Nejste přihlášen/a.
V roce 2020 tak atraktivita vlakové dopravy bude dále klesat. V řadě krajů navíc nebude možné na jejich linkách cestovat s jízdními doklady Českých drah, ale pouze s jízdenkami dopravního systému daného kraje. Díky tomu nepůjde koupit jízdenka přes jednu mobilní aplikaci a cesta vlakem přes Česko se stane dobrodružstvím, které si každý pragmaticky uvažující člověk dobře rozmyslí. V každém kraji bude jiný systém, nepůjde například objednat online přepravu s invalidním vozíkem či asistenci (jak to dosud umožňoval e-shop Českých drah) a u spojů, kde soukromí dopravci nahrazují České dráhy, bude navíc prakticky nemožné cestovat zároveň s kočárkem a psem. Na krajských tratích bude navíc člověk, který nebude mít dopředu koupenou jízdenku, muset nastoupit do speciálních vozů. Nastoupí-li do špatného vozu, hrozí mu pokuta. Zároveň dojde k redukci prodejních míst jízdenek. Proč by tedy Češi neměli jezdit autem?
ernie zřejmě hulí kvalitní materiál , a mám velmi silný dojem že to hulili už jeho rodiče , nebo je ernie přezdívka?
Gumid ,zřejmě špatně vidíš ,autor je uvedený nahoře , nebo tam hulíš tu kvalitu s erniem?
Jízda vlakem byla dobrodružstvím vždycky. Něco o tom vím, jezdil jsem 15 let do práce vlakem. Ujet 35 kilometrů za hodinu je standard. Nedojet vůbec nebo s 1-2 hodinovým zpožděním je naprosto běžná záležitost. Narazit na průvodčího, který neumí zkontrolovat elektronický jízdní doklad je taky "normální". Takže bych v klidu vyčkal, až se to sesype. Pak to začnou křísit za pomoci zázračných apilkací v cenách desítek až stovek milionů a zas to nějak pojede.
Mimochodem autorovi článku nějak uniklo, že největší ekologický průšvih je každodenní jízda (autem) do práce - velký počet lidí na relativně krátkých trasách, obvykle právě v rámci jedné dané oblasti - kraje a potom doprava nákladní. Obou těchto záležitostí se uvedený problém netýká. Jinak máte pravdu. Jestli to fakt rozeserou podle nastoleného scénáře, bude to dobrodrůžo.
Další důvod, proč nejezdit vlakem přes republiku je cena. Vloni jsem počítal cenu rodinného jízdného na trase cca 70 km tam a zpět. Při zjištění ceny dvou cest vlakem jsem raději natankoval plnou nádrž a koupil měsíční dálniční známku.
tady tu informaci jsem dostal nedávno od kámoša nádražáka...mám radost jak sviňa..když se zeptám na infu na nádru, tak samozřejmě nikdo nic neví a mají nedostatek informací...ve zkrazce, neví víc než já...zas někdo myslel přirozením když tohle vymýšlel...argument jedna jízdenka na všechny druhy dopravy v kraji je sice pěkná, ale už jaxi nedomysleli co na to ti, co cestují mezi kraji a jedním prostředkem...
Pujdu proti proudu...Sice je to moloch a když pominu jestli jsou vlaky,čisté,pruvodčí zaškolení atd.Tak je vlak momentálně jediný dopravní prostředek s kterým se dostanu na místo určení včas a bez zpoždění.Taková je moje zkušenost asi mám štěstí.
Jak jedu někam kde musím být včas,přesně bez zpoždění jedině vlak.!
Auto se díky přeplněnosti silnic stalo absolutně nespolehlivé ! v přesnosti dojezdu.Je to už jen loterie.Musíte vyrazit o X hodin dříve aby byla nějaká jistota.Prostě jezdit autem a celou jízdu se modlit zda dojedu a strachovat se kde mi co zdrží na to nemám nervy.
Jak jedu někam kde musím být včas,přesně bez zpoždění jedině vlak.!
Musím se smát. Loni i letos na jaře jsem poměrně často cestovala vlakem. Půlhodinové zpoždění na cestě do Prahy bylo tak pravidelné, že jsem si nakonec tu půlhodinu automaticky přidávala k plánovanému příjezdu. Nepříjemné to bývalo i při zpáteční cestě, protože přípoj sice čekal, ale s francouzskými holemi se z jednoho nástupiště na druhé fofruje špatně. Úpravy na té mé nejčastější trati už asi skončily, ale zase každou chvíli čtu o spadlé troleji a sebevrahovi na kolejích. Podle mě je cestování vlakem dobrodružné už nyní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.