Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na nemocenskou

Od: athenaise* odpovědí: 3 změna:
Zdravím lidičky a hlavně ty kované v pracovním právu. Dnes mi jedna zaměstnankyně vyprávěla, že její muž marodil a za marození dostal pouze něco kolem 6000,- Kč/měsíc. Prý: pracuje na plný úvazek se mzdou rozloženou na více položek, 11000,- je pevná část a bere v průměru 5-6000,- prémií a odměn dohromady. Říkala, že náhradu za nemoc jeho zaměstnavatel počítá jen z těch 11 000,-. Setkal se s tímto také někdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Jestli částečně pracuje na černo (prémie a odměny "bere na ruku"), počítá se náhrada mzdy za nemoc i následné nemocenské jen z toho, co má ve výplatní pásce.

Za práci na černo hrozí pokuta zaměstnavateli i zaměstnanci (od cca 10.000 Kč).

Práce na černo se zaměstnanci "vymstí" i v náhradě mzdy za svátky, příplatcích, náhradě mzdy za dovolenou, podpoře v nezaměstnanosti a později ve výši důchodu.

doplněno 16.10.19 18:48:

@Athenaise,

musela bych vidět tu (šlo by sem vložit sken se znečitelněnými osobními údaji a informacemi o zaměstnavateli?) výplatnici. Z popisu to vypadá, že by část příjmu mohla "být neofociální".

Jinak za dobu nemoci, dovolené, apod. nenáleží prémie ani odměny, ty jsou zahrnuty do průměrného výdělku, z něhož se náhrada mzdy a do příjmů, z nichž se počítá nemocenské.

athenaise*
hodnocení

no právě, říkala jsem jí to a prý to vše má na výplatnici :(...( tarif i prémie a odměny za docházku)...no, co se dneska děje *nevi*

athenaise*
hodnocení

iz@...výplatnici asi nedám, jsem na jiné pobočce na školení a končím tam v pátek *nevi*...ale dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]