Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Už nějakou chvíli mě trápí jeden problém. Mám suchou rýmu, ucpává se mi nos, bez nějakého sekretu se zatáhne. Koupil jsem si Olynth HA, ale v příbalovém letáku píši, že se nemá používat na suchou rýmu. Bez něj bych ale měl velké obtíže dýchat. Po aplikaci se během pár minut cesty uvolní a je to vážně úleva. Tak jak to mám řešit, když my vyhovují účinky nosního spreje, ale z dlouhodobého hlediska mi to vůbec nepomáhá. A nedejbože zhoršuje. Děkuji za každou radu
Žádný nosní sprej není na dlouhodobé používání moc vhodný. Ještě tak mořská voda ve spreji do nosu. To Vám ale poradí v lékárně. Vám se zdá,že Vám pomáhá ale třeba se najde vhodnější.Ten s mořskou vodou pěkně uvolňuje nos a dobře se po něm dýchá.Navíc pokud to máte dlouhodobé by bylo od věci poradit se na ORL,čím je to způsobeno.
Tak Olynth používám pravidelně tak zhruba s dvěma střiky za den už 8! let .Mám podobný problém,mám prostě zluštěnou sliznici v nose,byla jsem s tím u doktora,řekl že to není návykem na kapky,a měla bych jít na operaci,něco jako seškrábnout tu sliznici nebi ořezat!Nikdy!Dokud mi pomáhají tak je budu používat.Jsem srab a operace už jen když nic nepomůže a sliznici nemám za ta léta rozežranou,nebojte.
Tak já jsem na tom stejně nebo podobně. Doknoce jsem byla i 2x na operaci , vždycky to pomohlo tak na 2 týdny. Jelikož je vše alergického původu, zkouším i nosní kapky s kortikoidy - ale stejně to nepomáhá...
Prostě to přes den nechávám být a na noc kapu... už cca 20let... a žiju. Joo doktorům se to radí, ale když nedokážou pomoct, tak to prostě jinak nejde...
Tohle se mi take jednou stalo a bylo to velmi neprijemne. Kapky pomohly na pul hodiny a pak znovu ucpany nos. Porid si neco s pseudoeferdinem, lekarsky predpis je diky fetakum bohuzel nutny, nebo treba Claritine, ten jsem tenkrat dostala ja. Dnes mam zasobu Nurofenu stop grip (pseudoefedrin) a pri ryme si prvni dny 1-2 tabletky denne dam, nosni kapky jsem hodne omezila. Nastesti na pseudoefedrin nevznika zavoslost ani nezpusobuje suchou rymu, tak jako kapky.
Kromě Vincentky sprej existují i takové ampulky s tekutinou přímo na zavlhčení a hygienu nosu - ampule Libenar. Mám doma dětské, ale užíváme je v případě potřeby všichni a znám asi další 3 rodiny s tím spokojené.
doplněno 18.03.10 22:50:... a pak platí prostředí zvlhčovat a zvlhčovat , třeba mokrý ručník na topení apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.