Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
proč je některý včelí med řídký? Nemáte fintu, jak ho udržet namazaný na rohlíku, aby nestékal?
Díky
Nestačím se divit. Otec choval včestva. Obecně - med z květů (řepka, jetel apod.) je řídký od přírody. Ale pozor je PRAVÝ MED z říše flóry.
Tmavý lesní med je hustý - jenže OUHA, není z žádných lesních květů. Jde o VÝMĚŠKY MŠIC, které jsou sladké a proto je včelky sbírají a zpracovávají pro uskladnění na zimu.
Takže si vyberte Buď budete jíst PRAVÝ MED - NEKTAR ovšem řídký, nebo hustá HOVÍNKA OD MŠIC.
Kdo nevěří ať si o tom také něco přečte a nesvádí to na nějaké ředění medu něčím. Pokud by se med "něčím" ředil, tak to bude VŽDYCKY DRAŽŠÍ než samotný med, tím pádem se to nikomu nevyplatí.
Je nutné si uvědomit že včely med sesbírají a je to ZADARMO.!
Pouze neznalec si myslí že někdo bude něco ještě dokupovat aby na tom něco utržil. Proč proboha. To je jako mít vlastní studnu a kupovat vodu v PĚT flaškách.
PET ne pět. To si se mnou pohrál tablet.
fran56ris® ...kilo cukru dnes za 10, kilo medu za 200...fakt se nevyplatí med pančovat třeba cukerným sirupem, což občas nalézá i obchodní inspekce?
Obchodní inspekce nemůže najít v medu cukr,protože ho do něj nelze přimíchávat.
Vyzkoušej a potom mluv.
Ano - hledá nekvalitní med z Ukrajiny apod.Ovšem ten který obsahuje Pesticidy - zbytky po nešetrném ošetřování rostlin.
Ale ne cukr,navíc - pokud by se nějakému géniovi podařilo do medu zapracovat cukr (z řepy) aniž by se med zakalil,tak na to nelze přijít s prostého důvodu - MED MÁ TU VLASTNOST ŽE CUKR OBSAHUJE.,Asi proto je sladký že.Nebo že by byl kyselý.
Mám med v takové lahvičce od datlového sirupu se silikonovým hrdlem. Housku/rohlík namažu máslem, lahvičku beru s sebou na stůl. Vytlačím trochu medu na kraj kusu pečiva, cca co ukousnu. A pak zase a zase. Nikde nic neteče zkoušela jsem to původně s medovým medvídkem (tou lahvičkou), ale tam to trvalo, než med vytekl. Přes to silikonové hrdlo se dá lehce vytlačit potřebné množství a netrvá to proto, že lahvička stojí celou dobu dnem vzhůru. Ani to není upatlané kolem hrdla, fakt
Dobrý den.
Mám fintu, jak poznat kvalitní med.
Otočte sklenici dnem vzhůru a pokud se začnou dělat bublinky, tak je med kvalitní
A kupujte, pokud možno, přímo od chovatelů včel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.