Zdravim,ma pracovni funkce se jmenuje serizovac-operator. Ciselne zarazeni - lakovna. Ve funkcni naplni je popis (napl prace serizovace), nic o tom, ze mam stat u pasu (ciselne zarazeni lisovna) ani carka. Jen podotykam, ze takto je u nas pojmenovan vesmes kazdy: navazec-operator, zasobovac operator atd... Doslo k hromadnemu propousteni operatoru - z duvodu velkeho ponizovani zasob - vyroby. Normalne jsem na lakovne ja a kolega. Ted tam zustal sam a ja jsem u pasu jako delnik (ovsem stale se svoji smlouvou a platem). Oduvodneni: vzdyt jsem operator. S tim ale nesouhlasim. Co se stane po pul roce kdy jsem takto preveden na jinou praci? Co se stane, az reknou, ze staci pouze jeden serizovac - muj kolega a moji funkci zrusi? Dostanu vypoved z nadbytecnosti s odstupnym nebo bude ze mne automaticky operator? Kdyz mne nabidnou daneho operatora a ja odmitnu, tak odstupne nedostanu? To je jako kdyby byla funkce reditel-operator. Reditel je vedenim propusten, a reknou mu, bud jdi k pasu nebo bez odstupneho pryc. My ti praci nabizime ale ty odmitas. To ma tak vycuranene firma pojmenovane ty funkce? Snad jste me pochopily dekuji
Téměř všechno jsou to otázky pro Vašeho zaměstnavatele.
Nikdo z nás neví, co Váš zaměstnavatel kdy udělá, jestli Vám nabídne jiný druh práce nebo nenabídne, jestli Vám dá nebo nedá výpověď a pokud ano, jaký v ní uvede důvod.
Případné odstupné bude záviset na tom, který důvod zaměstnavatel uvede v písemné výpovědi. Nárok na odstupné nezávisí na tom, jestli zaměstnanec přijme jinou nabídku zaměstnavatele.
Přiznám se, že já bych půl roku nečekala, hledala bych si jiné místo a zaměstnání bych ukončila výpovědí já, přestože nárok na odstupné vzniká jen v případě výpovědi od zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.