Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si najít dlouhodobé nekonečné hobby?

Od: filip26 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.
Omlouvám se, jedná se o takovou hloupou otázku. Před delší dobou jsem se učil číslo pí. Naučil jsem se 100 destinných míst, ale nyní si vzpomenu pouze přibližně na takových 50. Poté jsem upustil od matematiky a začal se zajímat o chemii a fyziologii lidského těla. Proto by možná bylo fajn něco z tohoto tématu, ale nevim jestli chemie a lidské tělo nabízejí něco takového, jako matematické pí, eulerovo číslo,... Hledám nějaký koníček, který bych mohl provozovat kdykoliv a kdekoliv. Volného času mám poslední dobou dost a nudím se. Mělo by to ale být něco, co je systematické, mohu v tom vidět pokrok a motivaci pokračovat a dá se to dělat dlouho nebo do nekonečna. Jsem v tom trochu asperger :). Jelikož pí jsem si na papírky poznamenával a dělal statistiku. Učil jsem se také periodickou tabulku, ale tu jsem po pár týdnech uměl. Dále jsem neměl co dělat. Pí je v tom dokonalé. Nikdy se ho nemůžete naučit a zábava nekončí. Také by bylo fajn, kdybych v tom mohl zkoušet překonávat rekordy. Nemusí se jednat pouze o něco mentálního. Třeba tip na mobilní hru by šel.
Každopádně děkuji za každou radu a vtípky si nechte pro sebe. Mockrát děkuji.
Filip26

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Já si nejsem jistý, zda nějaká rada pomůže...
Myslím si, že to musí mít každý v sobě, myslím to, co by ho dlouhodobě zajímalo... Prostě to musí být samo od sebe...

hodnocení

2x

Geocaching.

host
hodnocení

1x

Zkuste programovat. Buď jen tak, teoreticky, nebo prakticky, třeba pro Arduino, různé mechanismy, roboty, nebo 3D tisk, apod. Vyřádíte se až až a navíc, to může být užitečné a docela dobře placené.

Můžete si hrát třeba s různými druhy třídění (sort), například bublinkové třídění, atd. atd...

Nebo si zkuste nějaké neřešitelné matematické úlohy, které ještě nikdo nevyřešil a máte to do nekonečna.

Nebo se zkuste podívat na pravidla hry GO a zjistíte, že to pro vás může být docela zajímavé.

tomas11*
hodnocení

0x

Začněte chodit na ryby.Máte dost času a tam se nudit nebudete - pořád vás bude rozčilovat že jednou berou a podruhé zase ne;).

filip26
hodnocení

Děkuji za nápad, ale přestože by bylo rybaření zajímavé, nemohu ho dělat kdykoliv a kdekoliv.

aladar2
hodnocení

0x

Jízdní řády. Můžete si vybrat k zapamatování třeba staniční řády v okolí vašeho bydliště, lze rozšířit na odjezdy z počátečních a příjezdy do cílových zastávek. Při neustálých změnách v dopravě se jedná o neverending story.

elane
hodnocení

0x

A co zkusit fotografovat? Fotky pak třídit, popisovat, vymýšlet si různé zátiší, motivy, situace k focení. Nebo můžete fotit stejná zákoutí či stejná místa v různou dobu, denní/ noční i roční. Když budete dobrý, můžete se pak i účastnit různých soutěží.

pb®
hodnocení

0x
Moje kamarádka opravdu s aspergerovým syndromem se takhle jako samouk učila jazyky. Umí prvních asi 10 lekcí od němčiny, polštiny, italštiny, maďarštiny, španělštiny, holandštiny, francouzštiny, ruštiny k tomu plynně anglicky a jako husákovo dítě pasivně slovensky. Učit se jazyky můžete neustále, je jich mnoho.

klera*
hodnocení

0x
Čínské znaky...znám kluka, co jich umí 2 tisíce. Absolvoval díky tomu nějakou zkoušku sinologie. Nevím přesně o co jde, ale na určitou úroveň musíte umět určitý počet znaků. Takže se v tom dá zdokonalovat, překonávat nějakou úroveň a těch znaků je podle wikipedie 80 tisíc (používaných až 6 tisíc). Navíc to můžete reálně použít.

kami*
hodnocení

0x
Prohlížela jsem si v antikvariátu matematiku a oslovilo mne množství variant a logika příkladů typu:
Když vyjede v tuhle hodinu vlak odtamtud takhle rychlý a jiný odjinud jinou rychlostí, kde a kdy se setkají?
Takové knihy matematických hlavolamů zaberou hodně času obdivuji každého, kdo tyhle hlavolamy dobře zvládá.

aladar2
hodnocení

0x

Tak co, Filipe, vybral jste si něco?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]