Nejste přihlášen/a.
Jsem zaměstnaná téměř 5 let, kvůli snižování počtu jsem nejen já dostala výpověď. Dovolenou mám 25 dní, vybráno 15 dní. Výpověď je k 15.10. letos jsem nemarodila. Zaměstnavatel mně prý proplatí jen 3,5 dne. Myslela jsem, že 5dní. Děkuju
Výpověď není k 15. X., k tomuto datu jde nejspíš o rozvázání pracovního poměru dohodou (výpovědní doba by končila posledním dnem v měsíci).
Navíc u Vás nejde o krácení dovolené, jež přichází v úvahu jen pro překážky na straně zaměstnance.
Vzhledem k tomu, že pro zaměstnavatele neodpracujete celý kalendářní rok, vunikl Vám nárok na poměrnou část dovolené ve výši jedné dvanáctiny roční výměry za každý celý odpracovaný měsíc.
Výpočet: 25 : 12 × 9 = 18,75, po zaokrouhlení Vám zbývají 3,5 dne dovolené. Kdybyste pro zaměstnavatele odpracovala ještě celý říjen, vznikl by Vám nárok na 25 : 12 × 10 = 20,83, po zaokrouhlení by Vám zbylo 6 dnů dovolené.
Jestli jde o dohodu > jaký důvod ukončení zaměstnání máte uveden v písemné dohodě?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.