Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krácení dovolené

Od: jitka* odpovědí: 4 změna:

Jsem zaměstnaná téměř 5 let, kvůli snižování počtu jsem nejen já dostala výpověď. Dovolenou mám 25 dní, vybráno 15 dní. Výpověď je k 15.10. letos jsem nemarodila. Zaměstnavatel mně prý proplatí jen 3,5 dne. Myslela jsem, že 5dní. Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Výpověď není k 15. X., k tomuto datu jde nejspíš o rozvázání pracovního poměru dohodou (výpovědní doba by končila posledním dnem v měsíci).

Navíc u Vás nejde o krácení dovolené, jež přichází v úvahu jen pro překážky na straně zaměstnance.

Vzhledem k tomu, že pro zaměstnavatele neodpracujete celý kalendářní rok, vunikl Vám nárok na poměrnou část dovolené ve výši jedné dvanáctiny roční výměry za každý celý odpracovaný měsíc.

Výpočet: 25 : 12 × 9 = 18,75, po zaokrouhlení Vám zbývají 3,5 dne dovolené. Kdybyste pro zaměstnavatele odpracovala ještě celý říjen, vznikl by Vám nárok na 25 : 12 × 10 = 20,83, po zaokrouhlení by Vám zbylo 6 dnů dovolené.

doplněno 15.10.19 19:43:

Jestli jde o dohodu > jaký důvod ukončení zaměstnání máte uveden v písemné dohodě?

jitka*
hodnocení

Důvod je organizační změna ze strany zaměstnavatele,(zjistili, že je najednou moc lidí a práce ubývá. Takže jdou ti, co přišli první. Byla jsem, když se podnik rozjížděl.)

pepa12
hodnocení

0x

Za jeden a půl dne dovolené si koupím žiletku.Prchejte a najděte si novou práci.Jste jak sama píšete zaměstnaná téměř 5 let - tak těchto vyhazovů zajižete ještě několiv.Počkejte až Vám bude padesát a nikdo Vás nebude chtít.

jitka*
hodnocení

Padesát bych brala . Dostala jsem ji k narozeninám o trochu víc. Tak snad budu mít štěstí. Pět let u tohoto podniku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]