Nejste přihlášen/a.
Prosím,máte někdo zkušenost s léky, které mohou nahradit warfarin? Protože vím, že při užívání warfarinu se omezuje spotřeba zeleniny, pokud mi ho lékař předepíše, nevím, co budu jíst. Zatím říkal, že ještě chvíli počkáme, ale protože jím zeleninu denně, opravdu by mi chyběla. Maso jím a a jím poměrně všechno, ale omezovat zeleninu by mi dělalo velké problémy. Prosím, pokud o něčem víte, jaké jsou doplatky? Dík za radu.
Nesmysl, omezit zeleninu vůbec nemusíte, jen obsah vitamínu K v některé zelenině hlídat, ten snižuje
účinek léku... lecba-warfarinem.cz/...
...když si to osvojíte a nebude Vám vit. K kolísat nic se nestane.
Vřele souhlasím. Problém je v tom, že třeba moje doktorka na toto vůbec nechce slyšet a trvá na striktním omezení zelené zeleniny, k tomu omezení hub a některého vyjmenovaného ovoce. Přitom znám názory nejméně dvou dalších odborných lékařů, kteří tvrdí, že je stačí v konzumaci těchto potravin dodržovat rovnoměrnost a jistou střídmost a raději upravit podle toho dávkování warfarinu. Takže jsem s paní doktorkou ve při, ale ustoupit nemíním.
Zeptejte se svého doktora. V někerých případech se dá Warfarin nahradit něčím jiným, v některých moc ne (záleží, jaký máte problém). Jak bylo řečeno výše - při užívání Warfarinu je třeba hlídat pouze vitamin K (obsažený zejm. v zelené zelenině typu zelí, špenát, různé natě apod.) a dbát na to, aby bylo množství tohoto vitaminu stabilní, nejlépe stabilně nízké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.