Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za warfarin

Od: lenulakr® odpovědí: 8 změna:

Prosím,máte někdo zkušenost s léky, které mohou nahradit warfarin? Protože vím, že při užívání warfarinu se omezuje spotřeba zeleniny, pokud mi ho lékař předepíše, nevím, co budu jíst. Zatím říkal, že ještě chvíli počkáme, ale protože jím zeleninu denně, opravdu by mi chyběla. Maso jím a a jím poměrně všechno, ale omezovat zeleninu by mi dělalo velké problémy. Prosím, pokud o něčem víte, jaké jsou doplatky? Dík za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Nesmysl, omezit zeleninu vůbec nemusíte, jen obsah vitamínu K v některé zelenině hlídat, ten snižuje

účinek léku... lecba-warfarinem.cz/...

...když si to osvojíte a nebude Vám vit. K kolísat nic se nestane.

Vřele souhlasím. Problém je v tom, že třeba moje doktorka na toto vůbec nechce slyšet a trvá na striktním omezení zelené zeleniny, k tomu omezení hub a některého vyjmenovaného ovoce. Přitom znám názory nejméně dvou dalších odborných lékařů, kteří tvrdí, že je stačí v konzumaci těchto potravin dodržovat rovnoměrnost a jistou střídmost a raději upravit podle toho dávkování warfarinu. Takže jsem s paní doktorkou ve při, ale ustoupit nemíním.

hodnocení

2x

Zeptejte se svého doktora. V někerých případech se dá Warfarin nahradit něčím jiným, v některých moc ne (záleží, jaký máte problém). Jak bylo řečeno výše - při užívání Warfarinu je třeba hlídat pouze vitamin K (obsažený zejm. v zelené zelenině typu zelí, špenát, různé natě apod.) a dbát na to, aby bylo množství tohoto vitaminu stabilní, nejlépe stabilně nízké.

vilik*
hodnocení

0x
A ten doktor by to nevěděl?

hahanaj*
hodnocení

0x

Já nemohla warfarin užívat dostala jsem injekce clexane...ale to musí rozhodnout lékař, vy si to nemůžete přeci ordinovat

iz*
hodnocení

0x

Tohle je potřeba řešit s lékařem, nikoliv s laiky v internetu. Od těch můžete dostat tipy k té zelenině. O případné náhradě léku jiným Vám poradí (nebo rozhodne) jenom lékař, který zná Váš zdravotní stav.

ppp
hodnocení

0x

Na snížení srážlivosti krve existují i jiné léky, než warfarin, např. Eliquis. Ne všechny zdravotní pojišťovny jej však proplácejí, např. Všeobecná prakticky vůbec ne. Jinak s doplatkem stojí tisíce, zeptejte se ve Vaší lékárně. Jinak názor lékaře na změnu medikace je samozřejmě rozhodující.

xxl
hodnocení

0x

eliquis (u vzp musí schválit revizní lékař), vessel due F , lékař musí znát náhrady , doplatky ti ukáže appka databáze léčiv

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma náhrada za warfarin
Otázky na téma warfarin náhrada

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]