Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, zda jsou nějaké peněžní pomoci v mateřsví - je mi 30 a chceme si už pořídit miminko. Hlavní problém je ten, že firma, v níž manžel pracuje, za půl roku končí a jinou práci si těžko sežene, neboť bydlíme v okrese s jednou z nejvyšší nezaměstnaností. Máme taky nějaké půjčky (kdo je dneska nemá), poctivě si je platíme, ale pokud bych byla na mateřské a manžel bez práce, tak by to šlo asi dost těžko. Může mi prosím někdo poradit, jestli se to dá nějak udělat i s miminkem nebo mám další roky čekat? Plno lidí říká, ať to neřeším, že s penězi se to vždycky nějak udělá, ale nerada bych ty problémy řešila, když už by dítě bylo na cestě.
Velice často slyším rčení "V dnešní době", ale vždycky byla dnešní doba. Byla válka, po válce všechno rozbité, pak se budoval socializmus, pak bylo. . . Vždycky bylo něco, do čeho byl strach přivést dítě. A vždycky se to nějak udělalo. Děti se rodily stále, antikoncepce zas až tak dlouho není nedostupná.
Možná, že už byste to dlouho odkládat neměla. Co když se nezadaří? Chvíli se nebude dařit, chvíli doktoři. A průšvih jako malovaný.
Vychovala jsem sama dvě tědi, nejen vychovala, ale dala jim vzdělání. Občas mě zamrazí, když si vzpomenu, jak opravdu nebylo. Třeba, když mladá řekla, opět!, že ještě jedna vysoká škola, dostala jsem žlučníkový záchvat během tří minut. (Udělala ji pak dálkově, s červeným diplomem)
Ale pokud je doma chleba a hrneček se sádlem, není úplně nejhůř
Když je dítě zdravé, jsou na něho dva, kteří se mají rádí? Co víc si přát?!
Ještě teď chci dodat-dva malí vnoučkové 1,5 a 4 roky, chodí bezvadně oblékaní. Skoro samé značky.:D A to jen proto, že jejich maminka je v partě stejných maminek a ty věci mezi jejich dětmi stále kolují. Ponosí to pár měsíců, mamka vypere a pošle dál. :D A taky sekáče. Nic není onošené, jen děti z toho vyrostly. A to se taky počítá.
Já bych počkal,až jak budete schopni vyjít s penězi,až manžel bude bez práce a uvidíte.Vezměte v úvahu všechny finanční závazky,nerad bych předbíhal,ale možná budete mít potíže s jejich splácením,až nebudete mít manželův příjem.Nějaká podpora státu existuje,ale na to bych nespoléhal a navíc se to dost mění a to spíše k horšímu.
Počkala bych minimálně do doby, než manžel ve firmě skončí a pak tomu dala půl roku, během kterého uvidíte, jak to zvládáte. Já osobně bych s v téhle situaci s dítětem asi dost váhala, obzvlášť pokud bych věděla, že mi třeba nemůžou pomoct aspoň rodiče, nebo kdyby měla nastat situace, že já bych byla na MD a mažel na pracáku. Když přijde o práci během doby, co jsem na MD, tak se to prostě musí nějak přijmout, ale abych do toho šla cíleně, to bych se dost bála...
Běžte se první 3 pracovní dny v měsíci podívat před nejbližší Odbor Sociálních Věcí Městského Úřadu a pak uvidíte ...
Souhlasím s Babkazov...Já také nikdy penězmi neoplývala - jsem nejmladší ze 6 dětí, rodiče brzy umřeli...vdala jsem se mladá, měla 2 děti do dvou let po sobě...Byli jsme s manželem v jedné místnosti s kamny na uhlí,...a stavěli jsme dům, někdy bylo sakra hluboko do kapsy - tenkrát byla mateřská 600kč a jen 2 roky při druhém dítěti...Ale nějak jsme byli šťastnější, dnes mám dům, děti dostudovaly, a sice jezdí rádi domů, ale ne tak často...neb dcera je 320 km od nás...Nikdy jsem nelitovala, že jsem měla děti, tak rychle po sobě, a to nebyli sekáče, bazary a internet...Šila jsem, pletla na děti, našívala ozdobné záplaty na kolena, když začaly lézt... Myslím, že dneska se dá na spoustě věcí ušetřit, nemusíte mít značk. oblečení, stejnou službu udělá i to sekáčové, stejně z toho rychle dítě vyroste...Hlavně, když je dítě narozené z lásky, a má oba rodiče, je zdravé a prospívá...to je nad všechny hmotné statky..Říká se, že je vše o hodně dražší než dříve, ale spousta věcí je naopak levnější...třeba elektronika, my šetřili na barev.televizi kolik let, než jsme si ji pořídili - stála 15 000, a to byly nějaké peníze v tu dobu...Tak neotálejte, a běžte do toho, vždy se to nějak udělá, manžel najde určitě novou práci..hlavně lásku a jde všechno jinak!
Tak at manžel skouší najít nějakou práci už ted. Ale asi bych počkala jestli bude mít manžel práci. Já jsem na rodičáku, máme taky najaké půjčky ale manžel pracuje takže to zvládáme. Ale kdyby byl bez práce tak by to 100% nešlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.