Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoké horečky po antibiotikách?

Od: sikovnaholka* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
už jsem opravdu zoufalá ze svého zdravotního stavu a doufám, že mi tady někdo pomůže. Před týdnem jsem onemocněla na zánět močových cest, šla jsem k doktorovi, ten mi předepsal antibiotika Biseptol 480. Ještě mi sestra dělala stěr z krku, protože mám občas bolesti i v téhle oblasti. Už po první dávce ATB mi nebylo dobře (nechutenství, únava, bolesti břicha), ale po 5ti dnech užívání se předchozí příznaky ztratily a vyskytla se intenzivní bolest hlavy a k tomu horečka 38,3. Šla jsem k doktorovi znovu, ta mi řekla, že mám jen obyčejnou migrénu, předepsala mi Ibalgin a hořčík (kvůli občasným křečím, které se vyskytly také u těch bolestí hlavy). Každopádně všechno je to prý reakce na ty antibiotika. Avšak potom, jakmile se koukla na výsledky stěru z krku, zjistila, že mám zlatého stafylokoka. Řekla mi, že momentálně to léčit nebude, když jsem teď po ATB a mám na ně špatnou reakci. Ale jestli mě to bude trápit (ty bolesti v krku), mám se prý stavit. No, takže vlastně pořádně nevím, co mi je. Dneska ráno nějak kolem 4 hodin jsem měla horečku 39 rovných. Kolem 7.30 také. Bolí mě zas hlava (a také oči, když se koukám do stran, je to bolestivé). Cítím se slabě, unaveně, nevím co se to děje. Včera večer mi horečka spadla a hlava mě už nebolela. A dneska zase. Nevíte, co může být příčinou těch problémů? Je to stále reakce na ATB, a nebo se to týká stafylokoka? Ještě chci zmínit, že jsem antibiotika nedobrala. Měla jsem je do dneška, ale poslední dávku jsem měla včera ráno (berou se 2 tablety co 12 hodin). Díky všem za veškeré rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

1x

Změnila bych doktorku. Ale ještě předtím bych zkusila zajít na ORL pro radu.

hodnocení

1x

Takhle nevypadá reakce na ATB. Zejména ne ta horečka. Podle mého by bylo třeba nabrat vzorek moče na kultivaci / moč do sterilní zkumavky/, protože na bakterie v moči, které vám způsobily zánět moč. cest, nemusel být Biseptol vhodný a bakterie nezničil. Takže pracují dál v těle. Tím rozborem vám zjistí i jaká by ta antibiotika byla vhodná. Dále by bylo na místě vyšetřit krev v základních parametrech- tzv. screening. Zejména pak krevní obraz a CRP, kde je také vidět zánět v těle a dá se vyloučit virový původce. Stafylokok v krku není až tak výjimečný a léčí se jen ve chvíli, kdy způsobuje nějaké větší problémy, takže ve vašem případě bych si také zašla pro konzultaci na ORL, můžou v tom figurovat i nosní dutiny/bolest očí a hlavy/. Také může jít o virovou záležitost, kdy se tělo pere s virem a antibiotika mu vůbec nepomůžou. Ale to by měl určit lékař a ne nechat nedoléčenou záležitost potažmo s vysokou teplotou.Jděte k lékaři znovu, buďte neodbytná nebo rovnou změňte praktického lékaře. Bez doporučení můžete jít i na urologii a na ORL. Pokud vám bude hodně špatně, jděte na některý akutní nemoniční příjem nemocných, sdělte, že je vám zle a i tam vás jistě vyšetří a určí další. Většinou to, co jinak obíháte týden, tam udělají během 2 hodin, protože nemocnice má vše na místě a s nepřetržitým provozem ,třeba rozbor krve a moči, rentgen, sono ledvin na počkání a další dle lékaře a domů jdete prakticky vyšetřená. Určitě nečekejte a řešte situaci u lékaře.

hodnocení

0x

Nevím, ale máte divnou doktorku.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Na tyto "aureo-st.-koky" jsem trpěla asi po 3 roky. Vaše doktorka nepostupuje špatně. Nasadila vám ABT na zánět močových cest + odebrala stěr, aby si ověřila, že vaše ATB pokryjí (zahubí) všechno, co vám zánět způsobuje, neb Biseptol nepůsobí na krk, ale dobře léčí moč. cesty. Zjistila, že krom běžných bakterií máte i zlatého st.koka, který ovšem odolává většině ABT. Pokud máte horečky, srážejte si je Paralenem + studenými obklady či zábaly, bylinnými čaji..., protože ABT horečky nesrazí, pouze ničí bakterie - původce zánětů. Vaše MUDra vám dala určitou dávku dost silných ABT (ne 120, ale 480), takže teď je dobré počkat, jak si poradí předepsané balení léčiva s vaší nemocí. Ty problémy hlavy a očí nezpůsobují ATB, ale horečka - je potřeba ji srážet a hlavně hodně pít. Pokud by se vám dělaly červené fleky na kůži - to by bylo od ATB - pak hned k doktorce a řešit. Mě taky vždy nejdříve vyléčí ten zánět, pak teprve jiným ATB přípravkem cíleným na "zlaťáka" zahubí i toho. Věřím, že je vám zle, ale radila bych v teple postele počkat, až ATB pořádně zapracují. K žádnému ORL nechoďte, žádný zodpovědný doktor vám k ABT na moč. cesty nepřidá ještě další ATB na krk. Nic nezkazíte tím, když budete užívat probiotika; v lékárně řekněte, že berete silná ATB, oni vám poradí. Tato probiotika napomáhají obnovovat zdravé střevní bakterie, které se léčbou ATB ničí, aby vás nebolelo břicho. Tak týden po dobrání ATB - pokud vám nebude dobře, vraťte se k doktorce, ať vám opět stěrem zjistí, zda je pryč i "zlaťák", pokud ne - ať ho vyřeší. Bohužel, "zlaťák" se rád vrací. Mně se vracel po 3 roky. Držím palce. Ida

hodnocení

0x
Před týdnem jsem také onemocněla na zánět močových cest. Dostala jsem Furolin. Je to dryák. Dneska jsem šla do práce a mám to zpátky. Takže zítra zase k doktorce. Po týdnu jsem se po něm osypala, že jsem musela je vysadit. To znamená, že jsem je nedobrala. Nemluvě o tom, že mě po nich bolela hlava, břicho, nechutenství, zimnice. Proč mi doktorka předepsala zrovna takový dryák, nechápu. Nepomohlo to. Spíš naopak.
doplněno 15.10.19 19:01: Ještě tam je taková sestra, jenom prudí.
doplněno 15.10.19 19:13: Kdyby to utrpení z vedlejších účinků za to stálo a byla jsem vyléčená. Ne, mám to dál.

hodnocení

0x

Ta antibiotika jste měla dobrat, když vám chyběla jen jedna dávka. To už byste vydržela. Abyste to neměla za pár dní zpátky. Já si nevzala 8 tablet Furolinu. A mám to zpátky. Bylo tam 30 tablet.

doplněno 16.10.19 06:51: Měla jsem menzes, kvůli tomu jsem nemohla dát moč. Mám to zpátky. A teď jí nechtějí. Prý až po týdnu po dobrání antibiotik. To je taky novinka.
doplněno 17.10.19 14:26: Nemohu už přispět k otázce, která se týká testování na zvířatech, tak napíšu sem. Týká se to toho léku Furolin na zánět močových cest. Na krabičce je napsáno, že přípravek je používán v rámci specifického léčebného programu. To znamená, že ho testují na lidech. Takže nejen na zvířatech se testují léky. A je to řecký lék. Jsme asi dobří pokusní králíci.

No, 8 tbl Furolinu by to asi nezachránilo, spíš máte bakterie necitlivá na tento lék.Nitrofurantoin je určen k léčbě infekcí způsobené citlivými kmeny Kiebsiella, Staphylococcus aureus, enterokoky a Escherichia coli. Dr vám měla odebrat moč na kultivaci a pak nasazovat tento lék. Nepatří mezi klasická antibiotika stejně jako Biseptol. Ale to laici nevědí. Pokud dává lék na slepo, měla volit širokospektré antibiotikum, aby se strefila. Ať žijou praktičtí lékaři. 37 let ve zdravotnictví mě dostatečně poučilo, že k praktickému lékaři má cenu jít tak akorát s virosou kvůli neschopence.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]