Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto na leasing a dědictví

Od: staarmann* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Po smrti tatínka zůstalo auto na leasing. Musí se do ukončení dědického řízení platit splátky nebo by to splácení mělo být pozastavené?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V každém případě je nutné neprodleně komunikovat s příslušnou leasingovou společností. Jen s nimi si můžete domluvit další postup.

doplněno 14.10.19 15:45:

Pak už je jen na vás, jak se po ukončení DŘ mezi sebou vyrovnáte.

staarmann*
hodnocení

Komunikujeme, ale splácíme, i když DŘ není ukončené, tudíž není stanoven dědic.

staarmann*
hodnocení

No z potencionálních dědiců nikdo nemá řidičák, takže přebírání nějak postrádá smysl. Ale to budeme řešit pak. Teď je problém, že se teď musí (prý, podle leasingovky) platit splátky a se smlouvou nejde hnout. Tedy ani nejde splátky snížit a na stávající splátky máme jen tak tak.

hodnocení

0x

Tady je odkaz na jeden starý článek o tom

idnes.cz/...

Myslím si, že i po přijetí nového občanského zákoníku je to stejné a že pokud dědicové dědictví přijmou, tak mají povinnost zaplatit případnou dlužnou částku. Možná by se s leasingovou firmou dalo domluvit na změně smlouvy, any auto bylo "přepsané"na někoho z dědiců a ten by splátky platil dál.

staarmann*
hodnocení

Děkuji. Tenhle článek jsem četl a spoustu jiných. Ale nikde jsem se nedočetl, zda do uzavření dědického řízení musí být hrazeny splátky. Zatímco dvě instituce splácení pozastavili, třetí chce platit splátky. Zajímá mne, zda mají nárok na uplatňování splácení ještě před ukončením DŘ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]