Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem studentem zdravotnického oboru a mám jeden velmi nepříjemný problém. Vždy, když vidím krev, dělá se mi špatně. Stačí vidět krev jen na instruktážním videu o ošetřování ran a zastavování krvácení a hned je mi zle. Existuje nějaká rada, jak tento problém vyřešit, aby se mi nedělalo špatně při každém pohledu na krev? Děkuji za rady.
Děkuji za názor. Pitevna paradoxně vůbec nevadí, s tím jsem se vypořádal velmi dobře. Jenom ta živá střídající krev vadí.
Studuji nutriční výživu, takže "nekrvavý" obor, nicméně základní ošetřovatelské dovednosti musím mít.
Myslím, že základy ošetřování zvládnete, tolik krve se v tomto oboru nevyučuje. Jde spíš o první pomoc. V dalších ročnících myslím, že už ten problém nebude. A zvládnout to zkuste tím, že budete při takové situaci myslet na něco úplně jiného než je krev, třeba že je to obarvená voda na videích a to taky je.
Ten strach z krve jste asi musel mít i dříve, než jste se rozhodl pro zdravotnictví. Tak nemůžete být nyní překvapen z vašich reakcí při pohledu na krev. Chcete radu, ale na to asi rada neexistuje. Zdravotník by neměl mít strach z krve ani ho překonávat. Rada asi je ta, že jste tam neměl chodit. Je to např. jako u člověka, který se bojí výšek, jde na pilota a chce radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.