Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošpička na jazyku

Od: babkazov® odpovědí: 30 změna:

Trápím se už víc jak čtvrt roku s ošpičkou na jazyku. Všechno, co jsem si za pomoci strejdy googla přečetla končilo slovem lékař. *sok* K zubaři chodím jako do houslí, vypadává mi stále korunka, mnohokrát jsem mu o ošpičce na špičce jazyka říkala. Motá, plantá, do jasné odpovědi se mu nechce.*uf* Neznáte někdo důvod, proč se mi tam stále objevuje a jak ji zlikvidovat? Herbadent na ni nefunguje stejně jako časté čištění zubů a výplachy pusy šalvějí také nepomáhají.*kafe* Je to bolestivé a nepříjemné.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Ta ošpička na jazyku se většinou dělá, když vás někdo pomlouvá.

hodnocení

0x

Doporučil bych riboflavin. Když nepomůže, neublíží (v patřičné dávce; to poradí i lékárník).

hodnocení

No, právě. I lékárníci se ošívají a neporadí a neporadí.*nevi*

kytka*

A čemu říkáte ošpička?:D Ještě jsem to neslyšela?To myslíte afty?

binka*

Já také nevím ...*nevi*

kytka*

Tak jsem to četla znovu, ale vypadá to na afty.Uvidíme.Mám dobrý přípravek na to,ale jestli je to ono:D

binka*

Hm, tak já znám na afty jedině gencianu, takovou tu fialovou vodu, co jsem si s ní jako mladá barvila vlasy ...*smich*

hodnocení

Ne, afty vypadá jinak. Mám takový, jako boláček. Prý mě někdo pomlouvá. Vždycky to zmizelo, ale teď ne.*hi* Vám se to nikdy nevyhodilo třeba po kyselých bombonech?

doplněno 09.03.10 16:32:

Afty jsem měla kdysi po antibiotikách, byly to takové bolavé plochy na vnitřní straně tváří a dásních. Ale bebino na jazyku? Na špičce jazyka?

kytka*

na špičce jazyku bývá i aft a je dobré to pomazat vodičkou je tam napsáno URGO -AFTY a fakt to pomůže ,hrozně to jakoby zapálí,když to potřete ,ale udělá se na tom film a je to dobrý 2x 3x to potřete a pohoda.

doplněno 09.03.10 16:54:

Měla jsem to vícekrát právě na špičce jazyka a tento přípravek mě toho zbavil.

Po doplnění vašeho popisu je patrné, že se jedná opravdu o afty, které občas obtěžují téměř každého. Přečtěte si více zde: heo.cz/...

doplněno 10.03.10 13:07:

Ošpička = vřídek (viz Slovník jazyka valašského)

hodnocení

strejci a kytko, právě toto jsem potřebovala slyšet. Děkuji mockrát.*pusa* Oblíkám se, beru psa a běžím do lékárny. Jste skvělí a špicovní! Děkuji*jasne*

kytka*

Dejte vědět jestli to zabralo*placni*nic jiného účinného totiž neznám*nevi*

kytka*
hodnocení

0x

babkazov, měli vodičku na afty?

hodnocení

jj měli. Koupila jsem ji, žádná sranda, 173 kč. Pupínek včera i dnes namazala a jsem v očekávání věcí příštích. Prozatím to stále bolí.*plac*Budu muset přijít na to, z čeho se mi to dělá.*placni* Ale že tato poradna je bezva? Člověk najde odpověď na úplně všechno :D

kytka*

Věřím,že to pomůže a zítra už to bude lepší. Je to drahé ale vydrží to na dlouho, vždyť jen máznete,tak to neubývá.

teri*

ahoj, co mi pomáhá na afty stoprocentně je takovej prášek na jehož jméno si momentálně za boha nemůžu vzpomenout :D. Až si vzpomenu tak to sem napíšu. ne že byste kvůli aftu polykala prášky, jen se v tobolce udělá dírka a nasypete to třeba na vatovou tyčinku nebo na prst a pak tím potřete to místo. pálí to sice pěkně, ale do druhého dne se to zahojí. myslím si, že bylo to mohlo pomoct i na tu ošpičku, občas se mi to dělá taky, ale to mě tolik netrápí jako afty tak jsem to ještě nezkoušela. je to ale myslím antibiotikum, možná se vám to válí doma v lékárně

teri*

tak je to TETRACYKLIN. vím že aplikace antibiotika na afty může vypadat zvláštně, ale vzhledem k tomu, že se jedná o špetky (např. jeden prášek používám už asi 5 let), tak mi to nepřijde tak hrozné, a navíc mi to opravdu pomáhá.

mil®

Pozor na datum expirace. 5 let je už na antibiotika dost.

karina*
hodnocení

0x

babkazov, sice také nevím co je ošpička, ale pokud to jsou bolestivá místečka na jazyku a nejsou to afty, tak asi vím co myslíte. Mám skvělou zubařku, také nevěděla co to je , ale afty vyloučila.Není to ani nedostatek vitamínů a zoubky mám perfekt. Jen vím, že nikdy! nesmím byť nevědomky olíznout prst (v práci, při listování papíry, v obchodě s igeil. sáčky apod.) Takže je to asi z nějaké nečistoty, což může být i z pečiva. To neumyjete a nepátrejme po tom, kde se v obchodě v lodnách povaluje a kolika rukama prošlo..*smich*. Poradila koupit CORSODYL - dentální gel, stojí cca 120,-kč a je to opravdu dobré a účinné. Mně to pomáhá, snad tahle rada pomůže i vám. karina

Já mám zkušenost s tea - trea olejem, sice ta chuť je hrozná, ale pomůže to. Párkrát potřít. Pomáhá zvýšený přísun vitamínu B, nebo jíst kvasnice.

hodnocení

Přečetla jsem si na linku od strejce i to s vitamínama a zinkem, takže jsem si hned koupila Selzink, ten už mám odzkoušený. Prozatím to na jazyku vypadá jako malá bradavička, ale už to přestává bolet a není to zarudlé.*jasne* Věřím, že to dobře dopadne. Děkuji všem *pusa*

hodnocení

Asi to nebude tak jednoduché jak jsem si myslela. *sok* Natírám, jím vitamíny. Musí to vidět doktor. V pondělí jdu k zubaři. *sok* Život nemůže jít chvíli rovnou cestou!*plac*Hezký víkend všem

kytka*

tak to je mi fakt líto,že se to nezlepšilo. Mě tedy , když to mám na jazyku,tak nemohu jíst žádné ovoce ani mléčné výrobky, to mi hrozně vadí. Tak jsem zvědavá co rozhodnou ty študované hlavy.Přeji ať to je co nejdřív dobré/aspoň lepší než dnes/K

binka*

Babkazov, neměl by to vidět spíš praktik, než zubař?

Vzpomínám si, že jsem to jednou na jazyku měla, už je to řadu let. Tehdy jsem byla odvážnější než teď (slabší povahy dál nečtěte *smich*) tak co šlo, jsem ukousla a zbytek odstřihla malými nůžkami z manikúry. Krve jak z vola,ale pomohlo to.

Jen si ,proboha, nemyslete, že Vám dávám návod, to ne ...dneska už bych to taky neudělala,leda bych byla hóóódně pod parou :D

kytka*

tak to je fakt drsný brrrrrrrrrrr*ee*

hodnocení

Nakonec jsem se vydala ke kožnímu.*hi* Paní doktorka mi doporučila koupit Aloclair, gelík za 135 kč z Itálie. Doma jsem zjistila, že je to téměř totéž co Afty z Polska za 170 kč, které mi poradila kytka. A mám tomu dát 3 týdny, než příjdu na kontrolu. A jestli to všechno nepomůže, že to bude konzultovat s ORL, případně vzorek na rozbor. Tak jsem celá smutná. *plac*

kytka*

Nebudte smutná, ono to opravdu snad zabere, vemte si jak dloho jste to měla bolavé, tak se to hned neztratí. Držím pěstičku a mějte úsměv na líčku,bude zase dobře uvidíte.

malvinka*

No babkazov, jsem trošku zklamaná všem naléváte optimismu a najednou toto.Tady by se mi hodil hrozící smajlík.*ee*

Co to vzít trošku psychologicky a říkat si ta malá potvůrka mi každým dnem o kus mizí a mizí. nebo so představovat pidi bagřík jak ji odbagrovává po kouscích. *cteni**houpy*Námět z jedné knihy,, Název zní Objednávky z vesmíru.,,

hodnocení

Představte si, že až teprve teď se ta ošpička lepší. Ten Aloclair zabral, pomáhá. Ještě chvíli a bude pryč. Děkuji všem za účast s mou bolestí *vtip*

kytka*

Jo jo babkazov, jak dlouho jste to odkládala to léčení, jak dlouho Vás to trápilo? Tak ono si to také dává na čas než se to ztratí.Je prima, že se to ztrácí. Moc Vám to přeji ,vím co je to za nepříjemnost. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]