Dobrý den, elektřinu jsme kupovali od Čezu, jelikož se elektřina a poplatky zdražují, přecházíme k levnější konkurenci, se kterou jsme podepsali smlouvu a ona vše zařizuje za nás i výpověď od Čezu. Včera přišel dopis od Čezu, že nám nabídne jako věrnému zákazníkovi lepší podmínky, že vše jde ještě stáhnout zpět. Má cenu se tím zabývat, jakou cenu mi dají nyní? Nebo neřešit to a přejít ke konkurenci? Dekuji
ted kdyz chces odejit tak ti najednou nabidnou lepsi cenu, tzn ze ti rikaji ze te cele roky obirali o penize i kdyz ti klidne mohli dat lepsi cenu , u takovych chces zustat? je to stejne jako u mobilnich operatoru, cele roky clovek plati treba 400,- za par volnych minut a kdyz chce odejit tak najednou neni problem neomezene + gb netu za 320,-
me kdyz novy dodavatel prevadel smlouvy tak mi rovnou rekli at pocitam s tim ze me stary dodavatel bude kontaktovat a lamat abych zustal
Schválně prosím pak napište jaký byl cenový rozdíl..Já myslím že to budou 200-300 stovky za rok (při stejném odběru) což je vlastně "nic" a je to zanedbatelné..Určitě nečekejte tisíce...
jurajjuraj*
ono ani u elektriny nejake tisice setrit nejde, pokud clovek neplati za cely panelak
ja kdyz prevadel tak ciste jen kvuli toho abych mel plyn a elektrinu na vsech odbernych mistech u stejneho dodavatele, uspora na el. byla ve stokorunach
Jsou tak milí, že lepší cenu pro věrného zákazníka nabídnou až když procitne a zdrhá. Do té doby ho s úsměvem kasírujou za draho.. Tak popřemýšlej, jestli chceš dál platit zrovna někomu takovému...
Lepší podmínky by musely být lepší než konkurence, jinak bych je s tim poslal do háje zalenýho...
K jakemu dodavateli to prechazite ze se to vyplati?To ze kdyz chcete odejit vam nabidnou lacinější produkt je bezna praxe vsech dodavatelu i telefonnich operátorů, vzdy je ale za tim skryta nejaka kulisarna.Vite o kolik to ma byt lacinější.
Já bych je kontaktoval s tím, ať mi nabídku pošlou do mailu. Abych měl možnost nerozhodovat se pod tlakem. Oni zřejmě nic výhodnějšího nenabídnou, nebo nižší cena bude podmíněna nějakou jinou nevýhodou. Aspoň pak budete vědět, jestli se opravdu přechod vyplatí. A k tomu, jestli být nebo nebýt u ČEZ, nejsem u nich, stejně jako u nich už neberu plyn, nejméně 10 let a neměl jsem jediný problém. Za tu dobu jsem určitě pár korun ušetřil. Chce to jen číst smlouvu a rozhodovat zodpovědně.
No já bych byla sakra opatrná s tím novým dodavatelem. Největším dodavatelem je ČEZ a jejich konkurenti nabízí levnější energii. Nevěřím, že oni se spokojí s menším výdělkem. Všichni to jsou žraloci a nikdo z nich není žádný dobroděj. Je přímo směšné co mají za řeči, když volají a přemlouvají člověka, aby od Čezu odešel. Vždycky začínají tím, že oni mají obrovské starosti o mou peněženku a že jim je strašně líto, že platím jinde tolik peněz a že oni jsou daleko lepší a že,že, že. Mohl by mi někdo vysvětlit co je k tak altruistickému počínání vede?
jurajjuraj*
tak ono nesmi jit clovek k tem co se vnucuji a volaji, kdyz uz prechod tak si vyberu sam, taky sem prechazel pred zhruba 2 lety , 2x odberne misto plyn, 2 x elektrina a dohromady to na uspore tisice hodi, spotreba se drzi +- stejne, zalohy sem dohromady na vsech ctyrech snizil o 1200,- mesicne a jeste byly treba na plynu tisicove preplatky
proc by to delali? proc by ne? tazatel to jasne napsal, ted mu uctuji xx a aby neodesel tak budou uctovat mensi xx, oba vime ze ze sveho to platit nebudou a v minusu taky nebudou
Je pravda, že pokud chcete odejít, stávající dodavatel se ozve a nabídne podstatně jiné ceny jen proto, aby si udržel zákazníka. Většinou vám nabídnou nižší cenu pro první rok, ale musíte se upsat na další dva tři roky. Sestře jsem letos vypovidal jak plyn (rwe) tak elektřina (eon) a přechodem k jinému dodavateli byla úspora 6500kc. To víte, že se ozvali a eon dokonce nabidnul stejnou cenu za komoditu jako nový dodavatel, ale eon i rwe nebo i většina dalších dodavatelů si účtuje ještě stálý měsíční plat, takže levnější už být nemohl, poněvadž tento nový dodavatel si žádný stálý měsíční plat neúčtuje. Takže je důležité započítat všechny ty platby a taky je důležité rozhodnutí, zda u těchto dodavatelů, kteří vás dlouhodobě obirali chcete zůstávat dál.
budek
Ano ten můj nový dodavatel nemá stálé poplatky za měsíc oproti ČEZu. Měl bych za 2 odběrné místa ušetřit 2400Kč za poplatek za jistič + levnější kWaty dělají za rok okolo úspor 1000Kč. Celkemm přes 3500Kč/rok jsou levnější. Název je fonergy. Nezná někdo?
Ano, fonergy, jsem u nich už hodně let, jak plyn tak elektřinu a dodnes se nikdo levnější nenašel. Sestru jsem dlouho přemlouval, než do toho šla a teď platí o 600 měsíčně míň.
Dobrý den, dnes jsem dostal od ČEZu nabídku na dobu 2let, za 1MWh 1400Kč, stálá platba 79Kč. Když si to spočítám dohromady za obě odběrná místa, tak ČEZ je o 2500Kč levnější za rok než fonergy. To je celkem dobrá nabídka, co myslíte?
To bude bez distribuce, ta je všude stejná. Cena za komoditu se liší, fonergy má u tarifu D02d 1390kc za MWh a stálý plat 0 Kč. A hlavně na dobu neurčitou.
jurajjuraj*
tam bude nekde chytak, bud to je bez distribuce, nebo neco ve smyslu cena platna na prvniho pul roku pri podpisu na dva roky apod
No pokud nám neofoti tu cenu, kterou mu cez nabidnul, tak těžko spekulovat. Nevěřím, že by šel ČEZ tak nízko pod nejlevnější dodavatele. Původní úspora byla 3500 a teď dalších 2500, to by znamenalo, že by ČEZ slevil o 6000 ročně. U dodavatele který by měl na mně takový vývar ročně bych asi dlouho nebyl. Ale jak říkám, nevěřím, že by ČEZ šel o 2500 pod nejlevnější nabídku. Sestře nabídl eon o několik desetikorun míň za MWh než fonergy, ale eon má stálý měsíční plat, takže pořád vychází dráž. U plynu jí taky nabídli jinou cenu, ale na fonergy se rwe (Innogy) ani tak nedostalo.
Dobrý den, přišel mi email s konkrétním zněním: nabízíme pouze pro Vás INDIVIDUÁLNÍCENU, která vám zajistí velmi nízkou cenu po následující 2 roky a to konkrétně (1 412 Kč s DPH) za 1 MWh v nízkém a dokonce i ve vysokém tarifu,stálá měsíční platba činí (79 Kč s DPH). Volal jsem na infolinku a ptal jsem se na další skryté poplatky a paní říkala, že nejsou. Jak si to jinak zjistit, zda je to konečná cena se všemi poplatky? Ani mě se to nechce věřit, protože je to opravdu moc levné. Poradíte prosím? Děkuji
No ale zdrhající už je těžko věrný zákazník, takže je řeč o někom jiném Dal bych si hlavně pozor na různé skryté háčky a podmínečky u nového dodavatele. Ve výsledku si totiž můžeš i pohoršit.
Mrkněte na rozúčtování ceny elektřiny a tam zjistíte (obrazně), že ze 6 Kč stojí elektřina jako samotná komodita cca třeba 1,50Kč a teď se všichni mordují stou cenou... U jednoho stojí 1,50 a u druhého 1,60..za 1kW/h. Pouze se mění tato cen...
Proto všichni slibují slevu třeba 10% atd... Ale pořád se jedná o sumu z této hodnoty... Další pak můžou být skryté poplatky za stálé platby atd...
Vypadá to asi takhle... Tak je třeba zvážit jaký mám odběr, zda se to vůbec vyplatí... Jenom vím, že moji starou maminku přemluvili (konkurence), jak to bude levné, ale ve skutečnosti platí o kousek víc...
Dobrý den, tak jsem od ČEZu vytáhnul informaci, že je potřeba ještě doplnit distribuční sazby. Nepomohl by mi to někdo spočítat kolik by to celkem stálo za 1kWh? Děkuji
Jestli ti ČEZ dává 1400 za MWh s DPH a garantuje tuto cenu na dva roky i v tom vysokém tarifu, asi bych to bral. Fonergy to má trochu jinak, nevím jaký máš tarif. A ty distribuční sazby jsou pak všude stejné, najdeš je v ceníku sazba za distribuci podle jističe atd
budek
Je ta cena teda dobrá? Já to počítal, a nějak se nemůžu dopočítat, vyšlo mi to, že ušetříme za rok jen okolo 500Kč? To u fonergy je ta úspora daleko vyšší.
Já vám to neřeknu takhle z hlavy. Když jsem měnil dodavatele u sestry, spočítal jsem úsporu plyn elektřina 6500kc. Napsal jsem do fonergy, jestli cena platí a spotřeby roční, a poslali mi tabulku, srovnávací s původními dodavateli, úspora 6500.takze to souhlasilo. Obraťte se na fonergy, uveďte spotřebu za rok VT a NT tarif, dopiste cenu bez nebo s DPH jakou vám teď nabízí ČEZ a uvidíte. U Fonergy je vždy doba na neurčitou dobu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.