Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžu mít průjem po antibiotikách? Mám to řešit nebo si to sedne samo?
Děkuji
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
kety®
2x
Ano, můžete. Lékař by vám měl předepsat Mutaflor. Držte dietu, vitamín B a probiotika. Jednou denně Endiaron. Takhle jsem to řešil já.
kami*
0x
Průjem lze zvládnout i bez léků.
Objeví-li se u nás doma průjem, a to i z neznámých příčin, léky nepoužíváme. Nemůžeme. U našich dětí je průjem téměř vždy doprovázen i zvracením a děti lék v sobě neudržely.
Cvik proti průjmu :
Stačí si lehnout na břicho na nepříliš tvrdou podložku. Dát ruce za hlavu a prsty spojit. S nádechem se prohnout s celým tělem napnutým co nejvíce (dýchat pak normálně) a i lokty tlačit dozadu, pro zvýšení napnutí. Nohy napnuté i v kolenou. Na podložce je jen břicho.
Ideální výdrž je 20 sec. Pak odpočinek. Celkem 3x zacvičit.
Děti cvik zvládaly od 2 let. Na slabý průjem stačila jen hořká čokoláda, kousek tabulky.
V případě průjmu ale tělo musí problém urovnávat podobně dlouho, jako po použití léků, tedy asi hodinu.
Někdy jsme zopakovali cvik i druhý den ráno, nebo podle potřeby. I nedokonale provedený cvik je účinný. Děti ho někdy zvládly jen 2x. Je dokonce účinnější, než léky, při zánětech střev s průjmy. Je to jediný cvik, který jsem naučila i celou rodinu. Zabíral všem.
Cvik znám pod názvem Makarasana, ale na netu jsou jiné varianty.
Drahá probiotika jsme dříve trochu nahradili mléčnými výrobky s živými kulturami.
Objeví-li se u nás doma průjem, a to i z neznámých příčin, léky nepoužíváme. Nemůžeme. U našich dětí je průjem téměř vždy doprovázen i zvracením a děti lék v sobě neudržely.
Cvik proti průjmu :
Stačí si lehnout na břicho na nepříliš tvrdou podložku. Dát ruce za hlavu a prsty spojit. S nádechem se prohnout s celým tělem napnutým co nejvíce (dýchat pak normálně) a i lokty tlačit dozadu, pro zvýšení napnutí. Nohy napnuté i v kolenou. Na podložce je jen břicho.
Ideální výdrž je 20 sec. Pak odpočinek. Celkem 3x zacvičit.
Děti cvik zvládaly od 2 let. Na slabý průjem stačila jen hořká čokoláda, kousek tabulky.
V případě průjmu ale tělo musí problém urovnávat podobně dlouho, jako po použití léků, tedy asi hodinu.
Někdy jsme zopakovali cvik i druhý den ráno, nebo podle potřeby. I nedokonale provedený cvik je účinný. Děti ho někdy zvládly jen 2x. Je dokonce účinnější, než léky, při zánětech střev s průjmy. Je to jediný cvik, který jsem naučila i celou rodinu. Zabíral všem.
Cvik znám pod názvem Makarasana, ale na netu jsou jiné varianty.
Drahá probiotika jsme dříve trochu nahradili mléčnými výrobky s živými kulturami.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]