Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemáme nárok na podporu

Od: tomass* odpovědí: 5 změna:
Zdravim vas,mam dotaz prosim o radu..moje mamka pracovala jako uklizečka za min.mzdu asi si to dokažete představit..měla smlouvu na rok,pár dní před tim,než by to bylo rok,dostala z nepochopitelných důvodů výpověď,takže kvůli její šéfové(hrozně namyšlene ženske) nemá nárok na podporu,jelikož nemá odpracovaný rok,co s rím prosím..je nožno ziskat nějaký příspěvek,když přišla o práci a momentálně nemá příjem?Teda vydělávám já,ale mám asi o dost stejný příjem co měla ona,ale s tím se fakt vyžít nedá..nějaké rady?Děkuji moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

"Pár dnů" > nejde o dohodu o rozvázání pracovního poměru. V takovém případě mohla maminka datum skončení zaměstnání ovlivnit. "Výpověď z nepochopitelných důvodů" > důvod výpovědi musí být uveden v páísemné výpovědi. Je to výpověď a co přesně v ní stojí?

Co předcházelo poslednímu zaměstnání?

Pro nárok na podporu je potřeba splnit podmínku účasti na důchodovém pojištění v délce alespoň 12 měsíců za poslední dva roky. Tuto podmínku není nutné splnit jenom posledním zaměstnáním, započte se i doba z dřívějších zaměstnání. (Podpora se ale stanoví jen z posledního zaměstnání.)

Upřesněte prosím informace.

hodnocení

1x

Zdravím. Vaše máma nemá v posledních 2 letech alespoň 1 rok odpracovaný, lépe řečeno- placené sociální pojištění? Pokud skutečně ne, pak nezbývá nic jiného, než aby si urychleně našla nové zaměstnání a třeba i Vy lépe placenou práci. Jinak - pokud je máma vedena na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, stát za ní hradí zdravotní pojištění a může si najít přivýdělek (nekol. zaměstnání). Ten sice nesmí přesáhnout polovinu minimální mzdy, ale pořád by to bylo lepší, než nic. I to je řešení, než si najde zaměstnání na plný úvazek.

hodnocení

0x

Opravdu nemá? Předtím nikde také nepracovala?

jinak někteří kolegové končili každoročně kolem 21.12 a s novou smlouvou nastupovali někdy kolem března-ale podporu vždy dostali !(min.od roku 2015 kdy jsem u této firmy.)

hodnocení

0x
Já myslím, že výpověď nedostala z nepochopitelných důvodů. Určitě tam nějaký důvod má uvedený.

lidus*
hodnocení

0x

Maminka rychle najít práci. Nevím odkud jste ale uklízečky v Brně hledají do MŠ, ZŠ, SŠ a kanceláří, také pomocné kuchařky, vrátné to je ale podmíněno změnou zdrav. stavu. Někam k pásu ale tam jsou všude 3 směnné provozy. Co vy? Čím jste, co umíte? Jinak pokud jde jen o tu podporu, zkusila bych na bydlení,hmotnou nouzi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]