Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozpustit žlučové kameny

Od: cimek odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
jak rozpustit žlučové kameny a jde to vůbec nebo je operace nevyhnutelná? Rád bych nějakou zkušenost. Operaci samozřejmě také zvažuji.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ahojte :)
Tento recept použila má dobrá známá.
Ejhle, zabralo tóóó ! ! !

youtu.be/...
idanova*

Zdravím. @wamp *palec2*. Účinnost této metody můžu potvrdit. Je to (minimálně) desetiletími prověřená praktika jogínů. Důležité je využít období "couvajícího" měsíce, kdy se organismus člověka lépe zbavuje nežádoucího odpadu. My toto doma (zároveň s dalšími přáteli) praktikujeme již po 2 roky. Během fáze rozpouštění "kamenů" si ještě pro lepší účinnost prohříváme celou oblast jater gelovým polštářkem. Taky si kameny "změkčujeme" po 5 dní předem kyselinou jablečnou v podobě popíjení jablečného moštu v množství 1l denně. Trochu mě potěšilo, že nikdo z nás takovéto množství (jako na videu) nevyloučil. Máme za sebou několik očist, a vylučované množství se stále snižuje. Taky je dobré prázdná střeva plnit pomalu, s omezením masa a jídlem, které nenadýmá. Ida

Idanova...moc děkuji za podporu a sdílnost tohoto osvědčeného receptu :)

hodnocení

1x

Jestli je nebo není operace nevyhnutelná, to by Vám měl říct Váš lékař.

Já mám žlučník i s cca 1cm kamenem venku 2 roky. Druhý den po operaci jsem šel domů.., do práce jsem chodil hned, za týden jsem hrál tenis (pravda, servis a smeče jdou blbě, protože v místě šití to trochu tahalo).

Dietu jsem vydržel pokud si pamatuji 2 dny...a za 14 dnů jsem jel na dovolenou do Itálie (strava bufetovým způsobem..jedl jsem vše..o dietě nemůže být řeč.

Čeho se bojíte?

kepler*
hodnocení

0x

Rozpustit je nelze, v zásadě se může léčit:

Konzervativně - neinvazivní léčba zahrnuje zákaz příjmu potravy ústy (perorální příjem), podávání spazmolytik (léky tlumící stahy žlučníku, např. atropin) a vitamínů.

Chirurgická léčba má několik možností – druhů operací a výkonů podle vážnosti aktuálního stavu. Patří sem neinvazivní drcení kaménků ultrazvukem.

Pokud vám kameny nedělají potíže, nechal bych to tak. Většinou se na ně přijde až na patologii.

nemoci.vitalion.cz/...

martinna*
hodnocení

0x

Dobrý den,asi budu za hlupačku ale je to v řeči Slov. a zajímá mě...to je hořká sůl,nebo horká po našem. Neznám ani jednu.

Nerada bych vypila něco špatného. Můžete prosím někdo dát na ni odkaz?Díky všem za info.

Hořká sůj je Epsomská sůl - Síran hořečnatý - MgSO4. Lze ji koupit i v potravinářské kvalitě (asi ne v drogerii). Používá se jako projímadlo: lze ho použít k vyvolání průjmu či jiným očistným kůrám.

Víc netuším, jak může pomoci s rozpouštěním žlučových kamenů...

Pozor na tu potravinářskou kvalitu, pro sebe nekupujte hořkou sůl v OBI jako hnojivo pro rostliny!

martinna*

Aha...říkám jí hořčičná sůl...babi si v tom koupala nohy-děkuji

Jak rozpustit žlučové kameny

kamen
hodnocení

0x

Nechcem tu byť za rýpala,ale MgSO4 sa používa ako preháňadlo, ale predtým by mala byť upravená strava,kašovitá a podobne,nesmie byť zápcha atď.Lebo 60 gramov síranu vyprázdni úplne črevá,mal by sa rozpustiť v 6 dl vody a potom ešte vypiť doostatok vody,lebo potom sa chodí na toaletu veľmi intenzívne.Ak ju niekto použije len tak,s vypudením žlčových kameňov to nemá nič spoločné,môže nastať črevná kolika a silné bolesti.

Poznám ten návod na vypudenie kameňov s použitím Glauberovej soli.Určite by som podľa toho nič nevypudzoval,kameň sa môže tzv.šprajcnuť v žlčovode a problém je na svete,hrozí potom akútna operácia odstránenia žlčníka.Sám som to v nerozvážnosti absolvoval,predtým som bol na sono a po vypudení žlčových klkov som na kontrolnom sonografii videl, že kamene ostali v žlčníku.ANI JEDEN lekár vám túto šarlatánsku metódu nedopuručí.Než ju absolvujete,spýtajte sa ho na to a podľa toho sa zariaďte.kamene som si pestoval a hýčkal 17 rokov a beztak som musel ísť po jednom akútnom záchvate na operáciu,od kameňa som mal stenu stenčenú,hrozilo prederavenie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]