Nejste přihlášen/a.
Pokud ani jeden ze snoubenců není věřící a pokřtěný, není možné mít církevní sňatek (platí to pro všechny tradiční církve). Civilní sňatek lze uzavřít v chrámě, který je vyňat z užívání pro bohoslužebné účely. Z popisu situace předpokládám, že kostela ve vaší obci se to netýká, tedy uzavření sňatku tam ve vašem případě možné nebude.
Dobrý den. Některé kostely a kaple umožňují i civilní svatbu. Musíte se zeptat, zda je to případ i kostela, ve kterém byste chtěli být oddáni. Mrkněte do odkazu, je tam uvedený seznam odsvěcených kostelů a kaplí vhodných pro civilní svatbu. A další info, které vám může třeba pomoci:
V první řadě nechápu, proč chce nevěřící svatbu v kostele. Civilní obřad v kostele (oddávající starosta, hudba např. Queen...) považuji už za naprostý nesmysl. Pokud vám jde o zajímavé prostředí, tak dnes se běžně dělají obřady na zámcích a podobně.
Obřad v kostele pro nevěřící je možný, ale je to obřad církevní a musíte absolvovat jakési "školení".
Věřící nejste, na svatbu v kostele zapomeňte. Museli byste chodit rok na katechysmus, nechat se pokřtít a věřícími se Starosta oddávat v kostele a k tomu si hrát svojí oblíbenou hudbu, tak to je fakt úsměvné. Ptejte se na farnosti ale myslím, že se vašim dotazem budou dlouho bavit. Přemýšlejte spíš o jiném místě, na malé vesnici se jistě nějaké najde. Mimochodem, dcera měla svatbu na zámku SLAVKOV, dost to stálo a do 5ti let byla rozvedená.
Klasická svatba v kostele je moc krásná,sama jsem ji v kostele měla.Trvá skoro hodinu,pan farář moudře káže,hrají varhany,zpívají kostelní zpěvačky,...musíte být oba pokřtěni a mít za sebou 1.svaté přijímání protože u obřadu budete pít krev (víno) a jíst tělo kristovo (posvěcené malé kulaté oplatky).Budete nějakou dobu docházet na sezení a povídání s farářem. Že by jste si mohli vybrat své písně silně pochybuji,hudba nehraje z ,,magiče,,.Kostel není holubník a estráda a díky Bohu za to.Možná v jiných církvích vám nějaký ten ústupek udělají ale v křesťanském kostele určitě ne.
Já myslím,že za peníze jde skoro všechno.Jako v tom vtipu.Chlapík dojde za katolickým farářem a říká,že by chtěl pro svého zemřelého psa vypravit katolický pohřeb,se mší a všemi obřady,jako by to byl člověk.Farář namítne .ře v žádném případě.Chlapík se tedy otočí a při odchodu říká farářovi,že to teda zkusí u evangelického kněze,že mu třeba za ten milion,co má na pohřeb připravený psa pohřbí.Farář se obrátí na chlapíka a říká: Počkejte,počkejte,třeba by to nějak šlo ,já jsem totiž nevěděl,že váš pes byl katolík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.