Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvěr po rozvodu

Od: alenapeleskova* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, v době mého manželství si manžel spořil stavební spoření. Po skončení spoření, si manžel vzal úvěr na toto spoření, kde figuruji jako spoludlužník. Po rozvodu jsme se u právníka dohodli, že úvěr, který byl použit na renovaci domácnosti, kterou užívám já doplatím. Manžel se během rozvodu odstěhoval a bylo mu zrušeno trvalé bydliště. Během rozvodu jsem úvěr platila ze svého účtu a i rok po rozvodu. V době,kdy přichází výpisy mi však od stavební spořitelny nic nepřišlo. Nedošlo mi,že úvěr je na jméno mého bývalého manžela a tudíž já nemám žádný přehled o tom, jestli splácení dluhu chodí správně a jakou částku je ještě potřeba doplatit. Když jsem kontaktovala svého bývalého manžela, tak mi řekl, že výpis má. Nechce mi ho vydat a tak jsem mu navrhla, že úvěr převedeme pouze na mé jméno a on tímto úvěrem nebude vůbec vázán, ale o tom bývalý manžel nechce ani slyšet. Tento úvěr si nemohu ani odečíst z daní, protože je na bývalého manžela a ani on ne, protože na adrese, na který byl vystaven už nebydlí. Je to bludný kruh, pokud úvěr přestanu platit, tak si tím moc nepomohu, protože jsem spoludlužník. Bývalý manžel si nechává na poště dopisy zadržovat, na což má právo a tudíž se mi do rukou výpisy vůbec nedostanou. Když jsem došla na pobočku stavební spořitelny , nechtěli mi říci ani zbytek dluhu,který je potřeba doplatit. S manželem není možné se dohodnout a tak mi prosím poraďte, jestli je nějaká cesta,aby mi chodili alespoň ty výpisy, protože když přeplatím úvěr, dojde to opět mému bývalému manželovi. Mám v ruce jen důkaz z banky,že úvěr platím já,ale prý je to nedostačující.Děkuji za dopověď.Alena Pelešková

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já osobní zkušenost nemám ale pokud jste u úvěru vedená jako spoludlužník tak jste musela něco podepisovat a oni si museli opisovat údaje z vašich dokladů. Pokud tomu tak je tak by vám neměli odpírat právo na informace a stavu dluhu nebo účtu...

alenapeleskova*
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za odpověď, to, co jste mi napsal je pravda, a zkusím dnes s tímto argumentem "zaútočit " na svého poradce. S pozdravem A. Pelešková

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]