Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před šesti lety umřel náš otec.S matkou vlastnili byt v Praze , chalupu,auto a milion naspořených peněz.
Matka dám dala podepsat plnou moc od notáře,aby dědictví vyřídila a slíbila,že po ukončení nám dá každé 300.000Kč
Byt a chalupu,že zdědíme až po ní. Nejen,že peníze nám nedala i když jí v podstatě sloužíme,nakupujeme a vozíme na
naše náklady , ale vyhrožuje,že vše prodá a nebo napíše na někoho cizího.Nechceme dělat zle v rodině,ale jsme už z toho unavení a ponižování z její strany. Dá se s tím po letech něco dělat?
Děkuji Bára
Udělala jste nenapravitelnou chybu.
Při digitalizaci se našly pozemky po nějakém prapra, 36 dědiců bylo osloveno, všichni se toho kousku půdy zřekli ve prospěch jednoho, dědicové byli i ze zahraničí, byla jsem ten krkoun co se nezřekl a měla jsem fakt pár čtverečních metrů někde u dálnice, 20 let jsem to neřešila až jednou přišel dopis a nabídka necelých 20 000kč, nic moc ale dobrý a to ten co to dostal od těch co se zřekli se asi dost nabalil.
Tchýně po tchánově smrti ukradla závěť a vše chtěla ona, její hodná dcera se zřekla ale její syn, můj muž, ne a chtěl zákonný díl, on byl opět ten krkoun, ovšem dobře udělal, jelikož jeho matka vše odkázala jeho sestře a jejim dětem. Sepsané právníkem tak dokonale, že pokud by manžel trval na zákonném podílu měl být odečten dar domu v ceně 3 miliony. Nechápu jak vůbec toto může právník sepsat bez podkladů, soud trval 3 roky, odhal stoletého domu, který jsme rekonstruovali na své náklady byl v době darování 180 tisíc.
Na všechno papír a u rodiny zvláště, to si pamatujte pro příště. Důvěřovat se nevyplácí, rodiče zestárnou, jsou lehce ovlivnitelní třeba kostelem nebo útulkem pro opuštěné kočky.
Pokud byla matka zplnomocněna k tomu, aby vás zastupovala a prováděla vaším jménem veškeré úkony souvislosti s projednáváním dědictví, byl tím z vaší strany vysloven souhlas s jejím jednáním. Ústní slib nějaké finanční částky budete těžko prokazovat a tedy i vymáhat, takže bohužel - v podstatě nemůžete dělat nic, než čekat, zda se nějakého dědictví vůbec dočkáte. Matka sice zřejmě nebude mít zákonný důvod k vašemu vydědění, ale za života může se svým majetkem nakládat dle vlastního uvážení, tedy i prodat či darovat komukoli.
@stir - Důrazně matce vysvětlit, že chcete majetek přepsat na sebe
To by taky mohl být způsob, jak o majetek přijít definitivně...
Být tou matkou a syn by se mi snažil něco "důrazně" vysvětlovat, nedostane ode mne ani po mé smrti ani vorla, natož barák
Ráda bych viděla návrh na omezení svéprávnosti z důvodu, že dotyčný odmítá převést svůj majetek na toho, kdo si to usmyslel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.