Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření u lékaře mimo bydliště

Od: jakell® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

jsem na škole mimo své bydliště, doslova na druhém konci republiky, a potřebuji si zajít na vyšetření po vdechnutí par z čistících prostředků ( v práci ).

Jak mám postupovat?

Mohu jít hned do nemocnice na plicní oddělení nebo na jiné?

Ke svému obvodnímu lékaři se dostanu až za několik týdnů.

doplněno 08.10.19 12:01:

A ještě bych se chtěl zeptat: protože opravdu nechci, aby se to dozvěděl můj zaměstnavatel ( kolegové udělali nedávno taky pár průšvihů, takže bych nejspíš dostal vyhazov ), musel by doktor mé vyšetření apod oznámit zaměstnavateli?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

1x

A něco Vám je? Stačí hodinka na čerstvém vzduchu a nejpozději do druhého dne vše odezní...

Pak bych to řešil.

hodnocení

Je to již 3. den a pociťuji mírnou bolest na plicích při kašli. Takže si nejsem jistý.

hodnocení

0x

Šla bych na akutní ambulanci přímo v nemocnici / interna, plicní, urgentní příjem/, takové věci je třeba řešit neodkladně. Za několik týdnů už to nemá smysl. Také je třeba si nechat napsat do zprávy, že šlo o vdechnutí v práci kvůli pracovnímu úrazu a odškodnění.

Přesně rozhodně je důležitější mít ve zprávě, že se jednalo o úraz v práci než se strachovat o průšvih v práci ...

Kdyby se totiž (nedejbože) časem zdravotní problém zvětšil, budete mít alespoň "něco v ruce" kvůli eventuelnímu odškodnění.

hodnocení

0x

Pokud nechcete zaměstnavateli nic hlásit, nikdo nic hlásit nebude. To je na vás, jestli chcete něco na zaměstnavateli vymáhat. Je samozřejmé, že by se pak zjišťovaly dodržení bezpečnostních předpisů při práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]