Nejste přihlášen/a.
Jde o vyšetření tenkého střeva. Já jsem se den před vyšetřením prázdnila roztokem jako před koloskopií. Už to je pro mě náročné. Ráno jsem se nechala synem dovézt na vyšetření. Tam mě dali vypít během cca 30 minut 1,5 roztoku, který má za úkol střevo roztáhnout, aby bylo lépe vidět. Já mám zkušenost, že po cca druhém napití jde ze mě roztok spodem ven/ což by nemělo být/ a protože jsem úplně prázdná, jde jen voda. Udržet tu vodu je pro mě velký problém. WC bohužel není často přímo u čekárny. Proto si na toto vyšetření beru inkontinenční kalhotky s vložkou pod své spodní prádlo. Jdou dobře koupit ve zdravotnických potřebách. Už mnohokrát mě dobře posloužily. Udržet tu vodu je opravdu těžké. Navíc vás zabezpečí i po dobu vyšetření, pokud by došlo k nehodě na vyšetřovacím stole. není to žádná ostuda, řeší to tak většina pacientů.Pak mě zavolali dovnitř, napíchli do žíly kanylu pro kontrastní láku, kterou dávají během vyšetření do žíly. Vlastní vyšetření je už jen brnkačka, ležíte a CT snímkuje. Občas se musí zadržet dech. Po vyšetření, pokud nejsou žádné problémy, vyndají kanylu ze žíly a může se odejít. Já raději ještě počkala cca hodinu na půdě nemocnice kvůli možné alergické reakci, ale nemusí se. Kalhotky samozřejmě mě stále jistily, voda odchází stále dál, dokud se nevyloučí. Já jsem pak dostala novou vlnu průjmu ještě doma za cca 5 hodin po výkonu. Jinak cestu MHD tedy opravdu nedoporučuju, pokud není vlastní odvoz, snad se vyplatí obětovat něco za taxíka. Nebojte, vše se to dá zvládnout, ale ty kalhotky bych použila jako zajišťovací v každém věku. Jsem zdravotník a tak se toho samozřejmě bojím o to víc, protože jsem již viděla ledascos. Crohnova choroba se bez histologie/ štípnutí tkáně pri kolonoskopii/ neurčí, toto vyšetření ukáže zúžení střeva, výrůstky, nádory a jiné změny. Mě neukázalo nic, střevo bylo slepené k sobě. Toto i při obdobném vyšetření na magnetické resonanci. Vyloučili jen zůžení a nádorové změny většího kalibru. Crohna mě diagnostikují již 3/4 roku, stále je to že asi ano, ale s určitostí se neví. Mám totiž velmi netypické příznaky, ale v histologii jsou buňky pro Crohna. Tak hodně štěstí.
Pošlete mě mail na kesalea@seznam.cz. Ráda vám předám mailem některé zkušenosti. Potíže mám od r. 2010, vše popíšu v mailu, pokud budete mít zájem. Jsem zdravotník, takže na to koukám i trochu odborně. Chápu vás a proto chci pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.