Dobrý den. Berete Star Wars jako pohádku pro děti, plnohodnotné filmy nebo jste veliký fanoušek? Co si myslíte o tom, že všichni mimozemšťané jsou zde humanoidi, kteří se dělí na dobrou stranu a zlou stranu. Není to trochu primitivní? A pokud jste fanouškem nebo zastáncem, jaký na to máte názor? Někdy může někoho příběh nudit, třeba senát. A jsou díly, které jsou u vás výjimky? Třeba se vám velice líbily nebo nelíbily?
Star Wars mi připadají postupem dílů stále více dětinské.
Osobně preferuji rozsáhlejší televizní díla, jako například Star Trek nebo ještě lépe Babylon 5. Ostatně, Babylon 5 považuju za naprosto nejlepší SciFi projekt vůbec, jen škoda že mu nebylo umožněno dále pokračovat.
Vy se v SW až tak nevyznáte, že? Protože zdaleka ne všichni emzáci jsou humanoidé.
Třeba Gungani (Jar Jar Binks) sice vypadají humanoidně, ale ve skutečnosti jsou obojživelníci. Ale dalo by se přimhouřit oko. A co třeba Toydariané (Watto, majitel malého Anakina), kteří mají křídla. Nebo Geonosiané, to je hmyzí společenstvo... Nebo třeba Jabba Hutt... přijde Vám jako humanoid?
Souhlasím plně s Liduš, taky mám ráda sci-fi, ale Star wars, Hvězdnou bránu a jim podobné nesleduji, nelíbí se mi ty vymyšlené komické postavičky mimozemšťanů.. Líbí se mi takové klasika, která vycházela v min. století, Lem, Clark, Asimov, Bradbury, a v mládí i Verne. A teď se mi moc mi líbíly knihy Ridleho, Veroniky Rothové - ty jsem doslova hltala.
SW, ST, Avatar nebo komiksovky jsem krom pár minut neviděl a neláká mě to. Nevím proč.
Ale jinak žeru třeba Matrix, Tron, Predátor, Terminátor, Počátek, Návrat do budoucnosti nebo seriál Ztraceni.
bean
Já to mám taky přesně tak. Miluji Predátora, Terminátora, Návrat do budoucnosti. A sic se Expendables netýkají scifi, vždy na otázku Avengers vs Justice League odpovím Expendables assemble. :D
Mimo prvních dvou dílů pro mne o ničem. Raději mám StarTrek samozřejmě celovečerní filmy, ale rád jsem měl i seriál - původní i NG. Startrek oproti SW mívá mnohem propracovanější děj, abych tak řekl hlubší myšlenky. SW je dnes fakt spíš pohádka pro školáky. Jinak spoustu věcí z mytologie a skrytých poselství k zamyšlení v sobě skrývá série Matrix. Ten jsem viděl x-krát a pokaždé narazím na další detail, co mi unikl...
bean
Mě seriál Star Trek TOS nikdy nebavil. Hodinu měl jeden díl a moc akce tam nebylo. Místo toho tam jenom předstírali, jak přemýšlí. Když už to vzali z té filozofické stránky, proč to neudělali jako Klec? To se mi opravdu výjimečně líbilo. Jinak poslední trilogie ST filmů začíná být SW podobnější.
Nesleduji...i když jako teenager "90-tek" kdy s k nám valilo vše nedostupné, nové, tak jsem tomuhle nepodlehla. Zkoušela jsem to, stejně jako filmy na komiksových základech a nešlo to, nesedlo mi to. Jsme fanda jiných žánrů (díkybohu i mé děti) aspoň to nemusím zkoušet znova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.