Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám poslat peníze na učet ale nemám majitelky adresu.Jen číslo učtu.Mám to poslat složenskou jde to?ale ten její učet se mi nevejde do kolonky.poradite?
Můžeš to poslat bankovním převodem nebo třeba přímo z bankomatu. Tam adresu potřebovat nebudeš. Číslo účtu se skládá z předčíslí - vlastního čísla a kódu banky.
To já vím .-Ale ona to chce složenkou.Tak nevím jestli to vezmou bez adresy.znám jen jméno a prijmeni.
Jí to přeci může být jedno, jak to ty pošleš. Na účet jí to příjde tak jako tak. A kdyžtak ať ti dodá adresu.
Složenka má význam jen pokud by chtěla poslat peníze přímo, tedy aby jí pošťák donesl složenku a ona si peníze pak šla vyzvednout na poštu.
Pokud chce peníze poslat na účet tak to klidně pošli bankovním převodem kde opravdu adresu nepotřebuješ. Adresátka nepozná rozdíl, prostě jí přijdou peníze na účet. Navíc to pro tebe bude i levnější než pokud by se to posílalo složenkou, kde jsou celkem velké poplatky.
Složenkou jdou poslat peníze na účet (vezmou ji i bez adresy), jen si musíte připočítat +22,- za složenku.
Pokud je to účet u banky v ČR tak by délka čísla účtu měla odpovídat kolonkám na složence (víc jich být nemůže). Třeba Mbank má taky dlouhé číslo účtu, ale 6 čísel z toho je předčíslí (př.670100-225265.../6210), třeba Vám jen majitelka účtu napsala všechny čísla dohromady, tak jí projistotu napište a ověřte si
doplněno 09.03.10 10:32:Jinak tady máte vzor složenky
K té mBank.. nezapomenu ostudu, když jsem v únoru urgoval všechny své plátce, kteří mi strhávají SIPO: ČEZ, RWE, město, ČP, ČT..aby mi bylo nakonec řečeno, že VAKUS Vítkov, coby organizační složka, sama změnila předčíslí... ale mBank to už "zapomněla" říci..
Jinak výplatu dostávám stále na 22.../6210, chodí mí z Raiffeisen. Bál jsem se, že mi nepřijde v únoru výplata.. přišla.. i v březnu.. Tak s tím předčíslím to asi není horké...
Skočte do banky,dejte vklad na přepážce-řeknou Vám jméno majitele účtu a vemte si potvrzení. Máte jistotu že to posíláte správně.
Nějakejm čachrům s složenkou bez jména moc nerozumím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.