Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomený malíček u nohy

Od: enzi odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
jak se léčí zlomený malíček u nohy? Vážně se to nedává do sádry ani dlahy? Máte zkušenost?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Měla jsem. Velice nepříjemné a bolestivé, ale rychle se to zahojí a nebolí to časem jako zlomeniny dlouhých kostí. Zlomené prsty na noze se jen náplastí fixují k dalšímu prstu.

pepek*
hodnocení

1x
Zdravím, ano opravdu se zlomené prsty na noze nesádrují. Pouze zafixuje s prstenickem. Jednou se mi to stalo, je to docela bolestive ale za par dni to bude v pohode.

kimbert*
hodnocení

1x

Kdysi mi spadla na prsty levé nohy železná asi 20kg deska,zlomené u tří prstů poslední články podle rengenu,žádná sádra nic se na to nedává,byl jsem v nemocnici vlastně jen kvůli zprávě pro pojištovnu.Chce to čas ono se to zahojí.

hodnocení

0x

Před cca 47 roky jsem si tento zlomil (malíček pravé nohy ) a normálně jsem měl chodicí sádru ihned -s plným zatížením ovšem až za 24 hodin. dcera před 20 roky totéž a slovy lékaře-"Není třeba,zhojí se to samo i bez sádry,dnes toto nesádrujeme" Takže,mimo rady nedostala nic!

jirkazxc
hodnocení

0x
Nebudete smet chodit na boso ani v pantoflich ale v botech a samozrejme i doma
.
Urcite jit k doktorovi.

hodnocení

0x

Jednou jsem si vyvrátila malíček u nohy, byl jak bakule, ale k doktoru jsem nešla, protože se to jen nanejvýš zafixuje náplastí. Fakt je, že do plných bot to bylo utrpení, ale zhojilo se to samo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zlomený malíček

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]