Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Poslední dobou se cítím ve všem hrozně sám, nemám si s kým promluvit když mi je nejhůř. Jedinej kdo je toho schopen je jen jedna kamarádka. Naštěstí jsem žádný takový problémy dlouho neměl a doufám že ani mít nebudu.
Pak mi vadí u mámy ať jí jdu cokoliv řeknout tak se dočkám možná odezvy "komu to cpu", to bylo zrovna včera když jsem si šel pro něco do kuchyně a jen jsem jí to řekl. Samozřejmně často slyším drž hubu apod...
Zbytek rodiny je až na tetu a strejdu a prarodiče takový že jeden chlastá, druhej div nefetuje.
Když se kouknu jak to funguje jinde tak mi je z toho trochu smutno a příjde mi že sem ani nepatřím.
Zdravím. Vycházejte z toho, že rodinu "nafasujeme", ale přátele máme možnost si vybrat. ...příjde mi že sem ani nepatřím...Může to tak být. Možná máte daleko vyšší inteligenci, než vaše rodina, proto si vzájemně nemáte co říct. Napadá mě jediná rada: dobře si všeho všímejte, všechno si zhodnoťte a rozdělte na to, co A) jednou ve svém dospělém životě určitě dělat nebudete, a co B) budete dělat stejně. I špatný příklad vám může udělat velmi dobrou službu. Nebuďte smutný, povídejte si s přáteli a doma se snažte pochopit, proč se "vaši" chovají tak, jak se chovají. Ida
Ale zase je dobře, že vidíte ty zápory u vašich nejbližších a že jste jiný než oni. Je asi nezměníte a rodinu si člověk nevybírá. Tak se zkuste obrnit, vytvořit si svůj svět, aspoň to. Říci si, že to tak navěky nebude, no a že to zatím musíte vydržet. Jednou si začnete žít život po svém. Možná rodiče mají také starosti.
Berte to tak, že vaši rodiče (a celá rodina) to prostě bohužel jinak ani neumí. Nikdo je v dětství a mládí nenaučil, jak se mají rodiče správně chovat, sami to nezažili. V podstatě neumějí žít "normálně" a chovat se k sobě i ostatním hezky, neznají to. Se svým životem jsou nespokojení, neví, jak by měli žít, a tak utíkají do toho chlastu a fetování. Tím vlastně ze svého života utíkají "jinam".
Vy víte, jak to má být správně, takže až se postavíte na vlastní nohy, budete vědět, jak se chovat a co naopak rozhodně nedělat. Máte šanci ten bludný kruh vaší rodiny rozetnout a svoje děti jednou vychovávat jinak.
Přeju hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.