Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizní pořad začíná později než je psáno

Od: slavo® odpovědí: 15 změna:

Zprávy začínají přesně jak je psáno 19:00 nebo 19:30, ale další pořady začínají se zpožděním a čím začínají později tím je zpoždění větší. Např. pořad začínající po 22 hod, má zpoždění i více než 15 minut.

Takže když si chci takový pořad nahrát, tak mám nahráno konec předchozího pořadu a začátek dalšího - protože skutečný začátek a konec se mi nepodaří nikdy odhadnou přesně. A přitom v ANALOGU to šlo ale v digitálu ne.

Ani u EPG to nesedí. Ty časy nejsou schopni a nebo se jim to nechce aktualizovat.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

5x
Ano. Nicméně protože jsme na poradte.cz a nikoliv na postezujsi.cz, přidejte otázku ;)

hodnocení

3x

Nešlo to ani v analogu. Před čtvrt stoletím to tehdejší ředitel televize NOVA Železný zdůvodňoval tím, že reklamní čas se prodává až do poslední chvíle, takže nelze předem odhadnout, kolik to bude. A za druhé, televize nemají žádný zájem na tom, aby divák nahrával, takže vstřícnost v tomto směru nebude nikdy.
Já s tím počítám, a při nahrávání vždycky buď těch 15 minut na časovači přidám, nebo nahrávám zajímavý program + ten následující.

Ze začátku to na analogu fungovalo. Měl jsem videorekordér aiwa a ten měl funkci umožňující na základě nějakého signálu ve vysílání zapnout přesně začátek. Později to zkryplili úmyslně...

To spouštění videorekordéru přesně na čas bylo úžasné, koukal jsem na to zpočátku jak péro z gauče :)

Programme Delivery Control, Video Programming System

karel556*

ano to nemělo chybu, pořad se začal nahrávat na videorekordér až v ten okamžik, kdy skutečně začal.

hodnocení

Jenže jak se přešlo z analogu na digitál, tak asi signál PDC už se do vysílání nedával.

hodnocení

3x
Nějak nechápu, v čem je problém. Nahraju - s přesahem pro jistotu, zkouknu, smažu. Pokud mi nestačí, že stejný film bude na jiných stanicích ještě pětkrát v roce, tak nahrávku sestříhám ručně všetně vložených reklam a můžu si pouštět každý den.
hodnocení

Ale to sestříhání nemá možnost každý.

To je jako kdybych jel z Brrna do Prahy přes Košice.

A proč to vůbec nefunguje v digitálu když v analogu to šlo?

To se zase někomu nechce - vždt digitál má větší možnosti než analog.

Tak nejezdi do Práglu přes Košice. Zapni nahrávání ručně.
hodnocení

Ale to musím být doma.

jirib
hodnocení

1x
Televize na to dojedou,už teď je válcují archívy nebo youtube...případně se to dá stáhnout jinde.TV je minulost.Snad jedině "naživo",ale i to se dá vysílat i jinak...
karel556*

to je pravda, na tv přímo už nekoukáme doma dlouho, pořad co mě zajímá tak nahraju nebo zkouknu z archivu a reklamy přejedu, a filmy co dávají v tv už jsem dávno viděl stažené.

hodnocení

1x

A to jste ještě nezažil, že začnou dřív než je v programu. To teprve naseje. S tím většina nahrávajících nepočítá.

Samozřejmě, že by to posílání kódů i v digitálu šlo, ale jak psal kolega, nemají zájem o vaše nahrávání. Potřebují, abyste sledoval reklamy při každém vysílání. Ne si to nahrál a reklamy přeskakoval. Tak proč by vám to usnaďnovali.

Mimochodem, co šlo v analogu a digitálu to nejde? Odhadnout skutečný začátek a konec pořadu? I tam to už přetahovali. To nemá s typem vysílaní nic společného.

jardaa*
hodnocení

0x

Je mi to fuk, ale nebyly, nejsou nějaké "značky" kdy je nahrávání spuštěno?

hodnocení

0x

Buďte rád, že je to barevné...a hýbe se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]