Nejste přihlášen/a.
Zprávy začínají přesně jak je psáno 19:00 nebo 19:30, ale další pořady začínají se zpožděním a čím začínají později tím je zpoždění větší. Např. pořad začínající po 22 hod, má zpoždění i více než 15 minut.
Takže když si chci takový pořad nahrát, tak mám nahráno konec předchozího pořadu a začátek dalšího - protože skutečný začátek a konec se mi nepodaří nikdy odhadnou přesně. A přitom v ANALOGU to šlo ale v digitálu ne.
Ani u EPG to nesedí. Ty časy nejsou schopni a nebo se jim to nechce aktualizovat.
Nešlo to ani v analogu. Před čtvrt stoletím to tehdejší ředitel televize NOVA Železný zdůvodňoval tím, že reklamní čas se prodává až do poslední chvíle, takže nelze předem odhadnout, kolik to bude. A za druhé, televize nemají žádný zájem na tom, aby divák nahrával, takže vstřícnost v tomto směru nebude nikdy.
Já s tím počítám, a při nahrávání vždycky buď těch 15 minut na časovači přidám, nebo nahrávám zajímavý program + ten následující.
To spouštění videorekordéru přesně na čas bylo úžasné, koukal jsem na to zpočátku jak péro z gauče
Programme Delivery Control, Video Programming System
A to jste ještě nezažil, že začnou dřív než je v programu. To teprve naseje. S tím většina nahrávajících nepočítá.
Samozřejmě, že by to posílání kódů i v digitálu šlo, ale jak psal kolega, nemají zájem o vaše nahrávání. Potřebují, abyste sledoval reklamy při každém vysílání. Ne si to nahrál a reklamy přeskakoval. Tak proč by vám to usnaďnovali.
Mimochodem, co šlo v analogu a digitálu to nejde? Odhadnout skutečný začátek a konec pořadu? I tam to už přetahovali. To nemá s typem vysílaní nic společného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.