Nejste přihlášen/a.
Rodiče mají vychovávat, prarodiče rozmazlovat. Tak to holt je. Pokud žijete všichni spolu, nevyhnete se popisovaným problémům. Pokud nebude možné stanovit si (a hlavně dodržovat) pravidla, není jiná možnost než se odstěhovat (dobrou záminkou může být nalezení lepší práce - tak by to i babi mohla lépe strávit).
Zkoušela jste si s mamkou promluvit? Pohádáte se s ní i když byste jí osamotě, bez syna, ne zrovna v té situaci, řekla, že co syn může a nemůže bude podle Vás a chtěla byste, abyste byly v těchto pravidlech za jedno?
Zkuste si s mamkou sednout a dohodněte se na pravidlech. Musíte být za jedno, když syna vychováváte spolu. Např. vy chcete, aby byl syn v posteli v 8, ona by mu dovolila do 9. Najděte si kompromis. Pro výchovu syna (pro jeho vůli a sebekontrolu) je jedno, kdy půjde do postele, důležité je aby MĚL nějakou hranici, je jedno jakou, ale musí jí dodržet a když by se mu něchtěla dodržet, tak mu v tom obě musíte pomoct, ne že jedna povolí.
Dobrý den. Pokud se nedokážete s mamkou domluvit, aby nezasahovala do Vaší výchovy, pak Vám nezbyde nic jiného, než se osamostatnit a starat se sama o sebe i syna bez babičky. Problém není Váš syn, ale Vy dvě. Ovšem je to především Váš syn, Vaše starost a povinnost ho vychovávat atd. Važte si mámy, že je ochotná Vám pomáhat, ale vysvětlete jí, že je to pouze její vnuk a do výchovy, ať Vám nezasahujete, pokud v ní nedokážete být vy dvě jednotné. Je to určitě i těžké pro ni. A pro Vašeho syna též. Neznepříjemňujte si život, ani synovi a ani mámě. Zkuste si poradit sama, veďte samostatný život a pak bude mít Vaše máma vnoučka jen pro radost, ne i pro starost.
Já zde nevnímám jako problémového Vašeho syna.
Jako problematické vnímám soužití s babičkou a hlavně neochotu nebo neschopnost se s ní na něčem rozumném domluvit.
Zkuste se s maminkou domluvit (více se asi budete muset přizpůsobit Vy, protože bydlíte u ní) v době, kdy syn nebude doma, na nějakých pravidlech a obě pak trvejte na jejich dodržování.
Další možnost by byla změna zaměstnání a odstěhování, ale já bych dala přednost dohodě (je-li možná) s babičkou.
Obratem změňte zaměsnání kde vyděláte více. Dovolit samostatný byt si můžete ( alespoň 50 km od babičkyy), pak dosáhnete na příspěvek na bydlení a jiné sociální dávky. Když bydlíte u matky, nemáte nárok. Co alimenty?
Vím, je to pro vás pohodlnější žít u matky, ale musíte si vybrat. Buď se osamostatníte a nebo dítě bude vychovávat babička. Všechno jde, když se chce.
Máte špatný název otázky - problémový syn. On není problémový, on jen dělá to, co mu umožňujete.
Kluk za nic nemůže, prchejte od matky , hned jak to půjde. Jsem už starší kus, ale vyrůstala jsem v něčem podobném a dodnes mám z toho problémy. Prostě kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
.Babička ve svém věku by měla vědět, že ve výchově je potřeba se sjednotit a ne, aby šla proti vašemu rozhodnutí. Tím, co dělá, vás před synem shazuje, není to výchovné jednání. Chtělo by to samostatné bydlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.