Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Státní občanství

Od: antonhutta odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, prosím o radu zda je možné získat slovenské občanství. Narodil jsem se na slovensku v roce 1963,v roce 1984 jsem se oženil a odstěhoval za manželkou do čech. Po rozdělení republiky jsem slovenské občanství pozbyl a dostal české. Mohu tedy získat zpět i to slovenské a zároveň mít české? V případě, že ta možnost je, jaký je postup,co bych pro to měl udelat.Děkuji za odpověď. Anton Hutta

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardaa*
hodnocení

0x

A proč by nešlo. Podívejte se na zák. č. 186/2013 hlava III a pak co mají na SK - 40/1993 pokud je účinný. A proč se bojíte zeptat na úřadě krajském, kde vám dají přesné info?

Zákon č. 186/2013 Sb. se týká státního občanství České republiky... Hádám, že ten mu asi moc nepomůže... *zmateny*

hodnocení

0x

Neviem,či už to zrušili,no na Slovensku je možné mať len jedno občianstvo.

doplněno 05.10.19 13:02:

konzulat.eu/...

akmv.sk/...

Myslím že nezrušili...

moneymag.cz/...

hodnocení

0x

Tady je aktuální znění zákona č. 40/1993 Z. z. zakonypreludi.sk/...

Z nějakého důvodu je tam ale platnost vyznačena do konce listopadu 2019... takže se možná chystá novelizace, nebo nový zákon.

Tady najdete informace k udělení občanství ze stránek Slovenského ministerstva vnitra: minv.sk/...

Relevantní informace zídkáte dotazem na ministerstvo. Osobně si myslím, že se Vám to nepodaří ani kdyby zrušili zákaz dvojího občanství, vzhledem k tomu, že jste nebyl občanem (trvale jste nežil na území Slovenska) v době rozdělení republiky. Ale jak jsem psal, lépe bude zeptat se na ministerstvu, nebo na ambasádě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]