Nejste přihlášen/a.
Jsem zaměstnán a mám uzavřenou pracovní smlouvu na HPP. Naskytla se mě víkendová práce. Co mám uzavřít za smlouvu? Dohodu o provedení práce nebo Dohodu opracovní činnosti? Děkuji za pomoc - radu.
Teď do konce roku byste za víkendy asi neodpracoval víc než 300 hodin, takže bych poradila DPP. Při odměně do 10.000 Kč měsíčně se z ní nebude odvádět sociální ani zdravotní pojištění. Příští rok se řiďte rozsahem práce > půjde-li o více než 300 hodin za rok, je asi lepší uzavřít DPČ.
Pro úplnost:
Jestli nový zaměstnavatel působí ve stejném oboru jako Váš hlavní zaměstnavatel, potřebujete (až na výjimky) před uzavřením dohody písemný souhlas hlavního zaměstnavatele.
Pokud nepotřebujete/nechcete být pojištěn z té brigády na důchod a v případě nemoci a vejdete se s hrubým příjmem do 10 tisíc měsíčně a nebudete dělat více než 300 hodin v kal. roce, tak volte spíš tu DPP. Odměna z DPP do 10 tisíc měs. nepodléhá pojistnému, jinými slovy čistá mzda bude vyšší než z DPČ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.