Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je fakturační adresa?

Od: mikii* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
dělám objednávku na internetu a chtějí po mě fakturační údaje - adresu. Žádnou fakturační adresu nemám...

Dodací adresa nestačí.

Děkuji za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Fakturační adresa je adresa, na kterou je vystavena faktura. Jsou např. firmy, které mají sídlo na jiné adrese než na jaké mají provozovnu nebo provozovny.Takže fakturační adresa bývá adresa sídla firmy.

Předpokládám, že zboží kupujete jako fyzická osoba, takže do kolonky fakturační adresa stačí uvést stejnou adresu jako je adresa, na které bydlíte.

hodnocení

2x

Si děláte srandu? Obchod musí své zboží někomu vyfakturovat - dát doklad o prodeji - to je fakturační adresa kupujícího. Jestli je to soukromá osoba nebo firma je fuk. Pokud chcete na stejnou adresu objednávku i doručit, tak fakturační = dodací. Pokud si chcete nechat zásilku doručit třeba do práce, chcete poslat dárek kamarádovi nebo jako firma objednáváte třeba do svého skladu, tak jeho adresa bude dodací.

hodnocení

2x

Vyjdu z toho, že se jedná o vás jako fyzickou osobu. Takže fakturační adresa bude adresa vašeho bydliště, dodací adresa bude to samé, pokud nebudete chtít zásilku dodat třeba na adresu vaší práce ( tak to většinou dělám já, nemusím pak chodit na poštu ). Víc nevím, co k tomu dodat, jestli je ještě něco nejasné, zeptejte se.

hodnocení

2x

Já bych vyplnil fakturační stejnou jako dodací, taky jsem se s tím setkal při objednávce a stačilo zaškrtnout - fakturační je shodná s dodací.

Fakturační je většinou pro firmy, jinam se to dodává a jinam se posílá faktura.

hodnocení

2x

Do fakturační adresy vyplňte normálně vaši dodací adresu a dodací adresu pak už vyplňovat nemusíte. Nemusíte se toho bát. Slovo fakturační pro vás neznamená žádný závazek (účetnictví apd)... :)

Co je fakturační adresa?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]