Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
partner po nedávném rozchodu se svojí přítelkyní, se kterou má dvě děti chce nadále vídat tyto dvě dcery. Platí na ně alimenty, i když nebylo nijak zatím určeno a akceptuje přání bývalé partnerky, aby si střídali děti po dvou týdnech. Ona mu je ale nechce dávat a záměrně na víkendy, kdy děti mají být s ním plánuje aktivity, aby děti za tátou nemohly. Mladší dcera se k matce nechce vracet vůbec. Zatím nemají úpravu styku s dětmi. Jak se může prosím bránit a děti si na určený termín vzít? Bydlí od nich 90 km a není legrace tam jen přijet a zjistit, že děti nejsou doma. Existuje nějaký zákon, kterým by se mohl bránit?
Moc děkuji za pomoc M.
Dobrý den. Ať si nechá otec dětí alimenty určit soudně a i styk s dětmi (může si zažádat i o střívavou péči). Pravomocným rozsudkem se matka dětí pak bude muset řídit. Otec dětí se potom snáze dovolá svých práv, která nyní matka dětí upírá nejen jemu, ale hlavně svým dětem.
Snažit se o dohodu a nedělat si naschály. Možná se poradit na OSPODu.
No my toto práve nyní řešíme. Je před soudem a partner stále navrhuje řešení, na které matka nepřistupuje. Stále se vymlouvá a nedává mu děti ani k telefonu. Když si je máme někdy dovoleno vzít, trak dostanou foťák a musí fotik kde a ským jsou. Když s partnerem telefonuje, tak nadává sprostě a uráží jeho i mě a vše před dětmi. Holky jsou pak vyděšené a bojí se cokoliv říkat, protože by se maminka zlobila. Mladší jsme si nyní nechali týden, protože se jí k máme nechtělo. Nyní máme zakázáno od ní si ji vzít...
Já jsem sama rozvedená, ale nikdy bych si toto nedovolila, vždyť jde přeci o děti. Tak jsemv šoku, že není nějaký způsob, jak se bránit. Napadlo nás si vzít alespoň jednu dceru do své péče, ale jak to jejich matka vycítila, okamžitě ji zakázala s tatínkem volat a nesmí k nám, přitom se uklidnila, v noci přestala mít děsivé sny a začala s námi i mluvit. Jsem opravdu bezradná, ale to co poslala paní na odkazu výše mi alespoň trochu ukázalo cestu, jak zkusit bojovat.
Děkuji za vaší odpověď a snad se to i vám zlepší a syna budete normálně vídat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.