Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat jednoduše peníze?

Od: karlik* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
kamarádovi jsem půjčil před asi před skoro rokem 50000Kč.
Je ode mě daleko přes 400km, na druhém konci republiky.
Je nějaká možnost aby mi ty peníze poslal?
Pokud by to bylo na účet nebo složenkou na adresu, tak by mě mohl FÚ napadnout, že je to můj příjem který musím zdanit.
Ty peníze jsem mu tenkrát dal osobně.
Jak to udělat? Jezdit se mi tak daleko kvůli tomu nechce.
Děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Normálně to pošle na číslo tvého účtu. Nechápu co se plašíš.

hodnocení

2x

Na formě předání peněz nezáleží, ve smlouvě máte vše nejspíš popsané a FU budete přiznávat dáň ze skutečného příjmu, z úroků.

karlik*
hodnocení

Žádnou smlouvu s kamarádem nemám.
Vrací mi pouze, to co jsem mu půjčil, žádné úroky navíc.

ioi
hodnocení

1x

Máte obavy z FÚ, tak by to stálo zato obětovat tu cestu ke kamarádovi a peníze si převzít hotově. A budete v klidu i s konečně vráceným dluhem.

hodnocení

1x

To už jsme tak daleko, že FÚ kontroluje každou složenku?

jurajjuraj*
hodnocení

0x

normalne bych napsal do poznamky vraceni pujcky a vic neresil , pokud by neco meli tak se muzou kamarada zeptat a ten jim to urcite potvrdi

navic 50 tacu financak zajimat nebude

staram se v nejblizsi rodine o finance co se tyce uroceni a vzdycky to pretahnu pres muj soukromy ucet at se tam dela obrat, rocne pres neho protahnu o hooodne vic nez tebou zminovana pujcka a jeste se nestalo aby se nekdo na neco ptal

hodnocení

0x

Neměl by být problém poslat to přes Western Union.

Tady je odkaz na jejich stránku

westernunion.com/...

Dívám se na tu jejich stránku a nějak to nefunguje. Nedá se tam kliknout.

Tady je odkaz na info o tom - na stránku české pošty

ceskaposta.cz/...

karlik*
hodnocení

Přes ten western union jsou teda velké poplatky, za převod 50 000Kč chtějí 2137Kč, to se mi za to opravdu dávat nechce :(
Tak jak píšete nejlepší se mi zatím zdá poslat peníze složenkou na adresu a do poznámky napsat vrácení dluhu.
Nebo zabalit peníze do obálky a poslat jako cenné psaní s pojištěním na těch 50000Kč?
Děkuju
gumid

A kolik si myslíte, že dáte za naftu či benzín, když pojedete 400km osobně (+čas,jídlo,opotřebení auta)...

karlik*
hodnocení

Dojed tam na své náklady, to ne.
Jde mi o to jak to udělat, abych tam nemusel osobně.

Normálně převodem na účet. FÚ to rozhodně řešit nebude.

hodnocení

0x
Jsem se musel smát od ucha k uchu :) Kde lidi chodíte na to, že vás bude FÚ spehovat z neplacení daní? Bože bože :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]