Jsem na Úřadu práce a právě mi vypršela podpůrčí doba vyplácení podpory v nezaměstnanosti. Dál budu zřejmě muset žádat o finance na sociálce. Jsem uchazeč, který je v trvalém bydlišti registrován s 2 důchodci, ale nebydlím tam. Platím tržní nájem. Je mi 30 let. Na jakou podporu mám nárok a jakým způsobem bude sociálka tento nárok prověřovat? Může nahlížet např. na stav financí na bankovním kontu?
Moc vám děkuji za odpovědi, je to pro mě důležité.
Na vaše konto se dívat nebudou ale bohužel ve vašem případě se bude počítat příjem všech 3 kteří jste hlášeni k trvalému bydlišti ve společné domácnosti...
doplněno 08.03.10 16:15:
Myslím že dokud nebudete mít Nájemní smlouvu a trvalé bydliště tam kde bydlíte a platíte tržní nájemné tak vám asi na žádném úřadu nikdo nic nedá...
ugg
Na jaké dávky mám tedy nárok? Ani na životní minimum ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.