Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnetická rezonance

Od: podvedeny* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Mám dotaz: mohu postoupit magnetickou rezonanci s pevnou zlatou náhadou v ústech? Můžete mě přiblížit, jak vyšetření probíhá? Jedná se o játra (hemangiom).

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

1x

Ano, můžete. Zlatá náhrada nevadí. Před vyšetřením vám dají podepsat dost papírů, kde je přesně vypsáno, co může být překážkou (kardiostimulátory apod.). Vyšetření je bezbolestné, umístí vás na lehátko, které zajede do otevřeného tunelu, dají vám na uši sluchátka proti hluku, do ruky signální zařízení a celou dobu s vámi budou komunikovat pomocí mikrofonu do sluchátek. Trvá cca půl hodiny.

hodnocení

1x

Probíhá to tak, že si musíte sundat veškeré kovovké předměty, které na sobě máte. Svetr jsem si mohla nechat, ale podprsenku kvůli kovovým háčkům jsem musela odložit. Pak vám dají sluchátka, do ruky vypínač, kterým můžete zazvonit, kdyby vám nebylo dobře. A šoupnou vás do tunelu, kde se ozývají různé zvuky. Neumím odhadnout dobu, jestli čtvrt nebo půl hodiny to trvá, ale nic hrozného to není, nic jsem necítila. Ty zuby nevím.

hodnocení

1x

Zlato vadit nebude. Ale v ústech vadí kov vsazený před méně než měsícem. Já z tohoto důvodu mohla na magnetickou rezonanci až měsíc po vsazení falešného zubu na jednom jediném drátku.

Jinak doporučuji, abyste obsluhu požádal, aby Vás informovala, že už máte polovinu za sebou. Já si navíc i u CT v duchu počítám do šedesáti a každou minutu si lehce přitisknu jeden prst. Ta určitá jistota, že to odsýpá, je pro moji psychiku docela důležitá.

Kromě sdělení, že polovina je za mnou, se mnou nikdo nekomunikoval.

kepler*
hodnocení

0x

Jakákoliv kovová náhrada, implantáty znamená, že pacient nebude smět dané vyšetření z bezpečnostních důvodů podstoupit!

cs.wikipedia.org/...

xx*

Kovová tělesa z feromagnetického materiálu...

To ovšem není pravda. Záleží na materiálu, velikosti, době po jakou v sobě kov máte, umístění atd.

Například já mám v ruce ocelovou dlahu a na přímý dotaz, zda vadí, mi bylo řečeno, že po zhojení je to OK.

fran56ris*
hodnocení

0x

Zlato nereaguje na toto vyšetření. Tak v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]