Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové,
prosím o posouzení, případně radu ohledně reklamace v Alza. Reklamoval jsem telefon Samsung, více jak 6 měsíců od koupi. Dle všeho odešla základní deska .Telefon bez vniknutí vody i jiného poškození - tím jsem si 100% jist. Mobil je koupen na právnickou osobu. Do reklamace byl převzat 21.8.2019. V reklamačních podmínkách má Alza uvedeno, že reklamace fyzickým osobám vyřizuje v lhůtě do 30 dní, pro právnické osoby prodlouženo na 40 dní. V reklamačním protokolu je uvedeno "Reklamace se vyřizuje bez zbytečného odkladu, maximálně však do 30-ti dní od dne následujícího po uplatnění reklamace. Tato lhůta není závazná ke kupujícímu podnikateli.
A teď dotaz - můžu zítra ráno tzn 1.10.přijít na pobočku a chtít odstoupit od smlouvy, jelikož nedodrželi lhůtu? Den po přijetí reklamace až dnes 22.8 - 30.9. dělá přesně 40 dní.
Máte někdo prosím zkušenosti? Abych tam nešel zbytečně a oni si našly nějaké kličky, o kterých nevím.
Děkuji za radu
Můžete - ale možná je tam už 4 týdny opraveno a čeká na vás, jenom máte blokované sms a nemohli se dovolat... nebo jste třeba chybně uvedl číslo na sebe. Takže už se mi stalo, že přijdu, řeknu, že chci peníze - a ono to už 3 týdny čekalo na mne, ještě chtěli "skladovné" (prodejna OKay).
SMS i maily blokované určitě nejsou - cca 14 dní mi došla zpráva, že reklamace ještě nemohla být vyřízena a že se omlouvají za zdržení...Jinak ve svém profilu na webu alza vidím stav: připravujeme o osobnímu vyzvednutí (do pátku tam bylo: V autorizovaném servisu).
Takže na Alze jsem neuspěl. Mobil je opraven, je na cestě ze servisu na pobočku. Na moje tvrzení, že překročili deklarovanou dobu 40 dní na vyřízení reklamace pro právnickou osobu mi bylo sděleno, že 40 dní je na informování zákazníka, jakým stylem bude reklamace vyřízena. A termín vyřízení reklamace u právnických osob zákon neupravuje, oni dodržují 90 dní. Nyní čtu v reklamačních podmínkách " Je-li kupující-podnikatel, prodávající se zavazuje o reklamaci rozhodnout ve lhůtě 40 dnů ode dne uplatnění reklamace. O tomto rozhodnutí bude kupující podnikatel informován na kontaktní e-mail."
Poučení - na firmu na ALZE už nikdy.
Pokud je to zákonná úprava, pak může stejný nebo i horší postup být u konkurence... - Já na Alze kupuji výjimečně, pouze extra výprodej. Jejich levné běžné ceny jsou často vyšší než u dvojky na trhu...
A poslední pokus o objednávku byl ukončen zjištěním, že za věc v hodnotě 200,- si zaplatím 40,-Kč za vyzvednutí na pobočce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.