Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turecká lira, kde vyměnit?

Od: jancaak® odpovědí: 1 změna:

Ahoj, jedeme do tureckých hor a potřebovala bych vyměnit více hotovosti za tureckou liru. Pravděpodobně tam nebude možnost výběru z bankomatu nebo přístup k bance či směňárně. Jen na začátku a na konci výpravy. Zajímalo by mě, jestli mám měnit přímo tady v ČR nebo až v Turecku přes eura či dolary? Jak vyjde nejlépe kurz? A pak zpátky na koruny, jakým nejlepším způsobem, když něco zbude? Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Tur. liry těžko seženete v ČR,ale není problém je směnit v Turecku.Neměňte na letišti,mají nevýhodný kurz.Bank a bankomatú je dostatek.Zjistěte si kurz a poplatek za výběr kartou v zahraničí ve vaší bance a múžete si tam vybrat kartou.Skoro všude v TR.zaplatíte eury nebo dolary,dokonce i dolmuš,ale kurz si pak stanový prodejce.Jsou tam i bankomaty,co mění hotovost v eurech na TL,je tam hodně směnáren,mění € bez poplatku.V květnu jsem měnil ve směnárně v Antalyi 1TL = 4,20 Kč.Při platbě kartou upřednostněte platbu v místní měně,ne v Kč,tedy na terminále odmítnout DCC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]