Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce ve Švýcarsku nebo jinde

Od: luczub odpovědí: 3 změna:

Ahoj všem!

Chci se zeptat, zda tu není někdo, kdo má zkušenost s vycestováním za prací do Švýcarska, popřípadě by mě zajímaly i státy jako Rakousko, Německo či Lichtejštejnsko, co se německy mluvících zemí týče, pak mám v seznamu USA, UK, Irsko, Kanadu a Austrálii či Nový Zéland z anglicky mluvících. Ráda bych se pobavila o tom, jak je náročné získat práci, konkrétně pak v lékařství (zubní lékař). Povídám si o Švýcarsku a zatím mi všichni řekli "na to zapomeň”, "tam je těžký se dostat”. "Tam na tebe tak čekají”, "tam si to hlídají, tam se nedostaneš”, "musela bys být hodně dobrá”... blablabla. No, zzačínám teda s tím, že bych ráda získala info přímo od lidí, co tu zkušenost mají a aby mi dali rady, tipy... Samozřejmě pro mě nejlepší by bylo, kdyby byl někdo přímo z oboru a tyto státy :). Momentálně činím první krok tento, že se o tom pokusím nasbírat nějaké info. Jsem šílenej vyhledavač na intenetu, takže i kdyby třeba někdo věděl o nějakém zajímavém článku či z blogu, budu ráda za každou pomoc:). Taky jelikož jazyk je top 1 a já německy víceméně neumim, tak se začínám učit německy... Přemýšlela jsem, že by bylo fajn asi po studiu vyjet na nějakou postgraduální studium na rok a získat praxi, nebo nějakou stáž, nebo neplacenou praxi... Prostě abych měla v CV rok v té zemi. To předpokládam, že by bylo zza dobře. Al nevím, jakým způsobem se třeba praxxe obstarává, jestli někam napsat dopis, či... V tom jsem ztracená. Mně je jasné, že to nní tak, že s teď rozhodnu, že budu pracovat v některé z těchto zemí, sbalim si kufr a odjedu vydělávat statisícíce :-D. Al byla bych moc ráda, kdyby mi někdo pomohl trošku postavit tu cestičku, nasměrovat mě.

Děkuji moc a těším se na každou odpověd!
(Případně mail lussienl@senam.cz)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já bych to vyjádřil asi takto:
Do Švýcarska bývala určena kvóta, kolik pracovníků z té které země smí ročně získat práci. Bylo to omezeno i věkem což Vás se netýká.
Nevím zda tohle ještě platí.
Pokud nehovoříte německy, tak nevím,jak tam chcete uspět.
V zahraničí až takový nedostatek zubních lékařů není ale třeba v Rakousku si na běžné ošetření taky pár týdnů počkáte.
A nevyhnu se moralizování, abych Vás nevypeskoval, že byste téhle zemi taky něco mohla vrátit když už jste tu studovala.

hodnocení

0x
Miete zimmer ohne ablose
(Musite pocitat s zaplacenim kauce predem)...
2,hledejte primo u ZahnArzt
(a ten vam i poradi s mistni byrokracii)
na miste, kde hodlate bydlet.
3,hledejte soukromy odvoz v ruznych skupinach hlavne na facebooku.

break
hodnocení

0x
Pracuju v Rakousku, se sháněním práce jsem neměl problém, protože umím německy.Zvladam docela i používat nářečí...bez znalosti Němčiny zapomeň kdekoliv na tak postavený místo jako je zubař, navíc je to těžší jazyk než třeba angličtina a nemluvě o mundartech, který většinou ani jako Němčina nezní...
Zapomeň , že se s tebou budou bavit anglicky.
Nauč se jazyk, pak hledej práci v oboru.
Já su spokojenej, protože plat mám stejnej jako rakouskej kolega a k tomu všechny výhody. A tak nějak jsem si na tu zem a její zvyky už zvyknul :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]