Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená po mateřské

Od: miamia* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od května 2009 jsem byla na nemocenské a od prosince jsem na mateřské.Zajímalo by mě až skončím mateřskou, jestly si musím dovolenou od zaměstnavatele vybrat nebo jestli mi ji musí proplatit. Děkuji za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dovolená se smí proplácet jenom při skončení pracovního poměru. Takže až vám bude končit mateřská dovolená, tak si zaměstnavatele požádejte o čerpání dovolené za rok 2009 (bude pokrácená o dobu nemoci) a za rok 2010 (bude v plné výši). Zároveň s koncem pobírání peněžité pomoci v mateřství si můžete požádat o rodičovský příspěvek (za první měsíc vám bude vyplacen jenom v pokracené výši: rodičovský příspěvek - vyplacená mateřská = případný doplatek rodičovského příspěvku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]