Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od května 2009 jsem byla na nemocenské a od prosince jsem na mateřské.Zajímalo by mě až skončím mateřskou, jestly si musím dovolenou od zaměstnavatele vybrat nebo jestli mi ji musí proplatit. Děkuji za odpověď.
Dovolená se smí proplácet jenom při skončení pracovního poměru. Takže až vám bude končit mateřská dovolená, tak si zaměstnavatele požádejte o čerpání dovolené za rok 2009 (bude pokrácená o dobu nemoci) a za rok 2010 (bude v plné výši). Zároveň s koncem pobírání peněžité pomoci v mateřství si můžete požádat o rodičovský příspěvek (za první měsíc vám bude vyplacen jenom v pokracené výši: rodičovský příspěvek - vyplacená mateřská = případný doplatek rodičovského příspěvku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.