Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka do práce-za kým mám jít

Od: bauerlukin® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, včera se mi udělalo dost špatně, hodně jsem zvracel a byl jsem unavený tak, že jsem skoro nemohl vstát z postele. Teď je mi dobře, ale řeším, za kým bych měl jít zítra, jestli se to zítra objeví opět. Jako jestli za závodní lékařkou (pracuju v nemocnici), nebo za mým praktikem, nebo prostě na pohotovost, za účelem vypsání neschopenky. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Pokud Vám nebude dobře, pak si zajděte k praktickému lékaři. Pokud dle Vašeho zdravotního stavu usoudí, že jste práce neschopen, neschopenku Vám vystaví. A Vy si jí potom odevzdáte v zaměstnání.

hodnocení

0x

Jděte tam, kam chodíte běžně a kde máte kartu. Na pohotovost patří jen neodkladné případy. Neschopenku může vypsat jak praktický tak závodní, pohotovost jen doporučí a stejně si budete muset vypsání zařídit jinde. První však je oznámit nepřítomnost v práci svému nadřízenému, aby mohl zařídit chod provozu. Pak dodáte teprve neschopenku.

Nesmysl neschopenku i odborný lékař-chirurg,interniasta-lardiolog...nejen PL či ZL

Může ale nemusí. A pohotovost už vůbec ne.

Pohotovosti jsem nic nenapsal,ale pokud se jde přímo l odborníkovi tak MUSI. Jen tak mimo soutěž-v březni jsem byl na zákl dp u chirurga-odpoledne,ten mne odeslal okamžitě do nemocnice k hospitalizaci.Druhý den mi v nemocnici chtěli vypsan neschopenku.

Z. č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění

§ 61 Povinnosti ošetřujícího lékaře

Ošetřující lékař je povinen

a) rozhodnout o vzniku dočasné pracovní neschopnosti v případech uvedených v § 57 v den, kdy ji zjistil,

iz*
hodnocení

0x

Poradila bych ráno zavolat do práce a pak zajít k praktickému lékaři. Vezmete-li s sebou nadepsanou obálku se známkou, můžete při cestě domů neschopenku odeslat zaměstnavateli.

hodnocení

Takže děkuju, tedy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]