Nejste přihlášen/a.
S nějvětší pravděpodobností vám způsobené potíže činí léke Elicea. Stačí mrknout do příbalového letáku. Velmi časté ( více než 1 z 10) bolesti hlavy. Čaté (1 z 10) bolest svalů a kloubů (artralgie a myalgie), únava. Méně časté (1 ze 100) stavy zmatenosti.
Zdroj: pribalove-letaky.cz/...
Zkuste si ujasnit priority, máte OCD a úzkostné pocity. Tak hledejte antidepresiva, která vám sednou. Osobně bych to na Elicee zkusila ještě měsíc vydržet, a pak kdyby ani po této době problémy přetrvávaly, tak bych se svým psychiatrem diskutovala o změně antidepresiva. Musíte si ujasnit, jaké nežádoucí účinky jsou pro vás snesitelné a jaké už nesnesitelné. A jaké se vás týkají. Některá antidepresiva způsobují únavu více než jiná. Je pro vás primární únava? Nemůžete si dovolit být unavený? Tak hledejte antidepresiva, která mají spíše povzbuzující účinek. Ale to by asi nebylo dobré skrzeva vaše úzkosti, nabuzení by je mohlo zhoršit. Bolesti hlavy, co tak vím, tak se týkají skoro všech AD. Teda ty, které beru já, tak jsem nikdy nezažívala bolesti hlavy způsobené jimi, jen když jsem třeba měla chřipku nebo virózu. Co se týká paměti a pocitů zmatenosti, to taky většina anttidepresiv způsobuje.
Tj. definujte, co vám z daných vedlejších účinků vadí nejvíce, a podle toho zvažujte o přechodu. Také je možné, že když tomu dáte měsíc navíc, že se to upraví. Tělo si zvykne.
Vlastní zkušenost trošku mám, ale jen trošku. Myslím si, že pocit neskutečná může být způsoben i určitými pocity frustrace, ale je to jen moje domněnka. Možná byste měla zajít za obvodním lékařem a zeptat se, zda by jste měla jít na vyšetření na neurologii - ohledně paměti. Co se týká bolestí lýtek, to jsem míval v mládí, ve věku nácti let. Např. jsem se některé ráno probudil a měl jsem silné křeče v lýtku. Tyto bolesti můžou být způsobeny nedostatkem hořčíku ve stravě.Možná i nesoustředěnost a pocit únavy můžou být způsobeny nedostatkem hořčíku. Když zkusite zvýšit příjem hořčíku pomocí doplňků stravy, tak tím nemůžete nic pokazit - samozřejmě přiměřeně. Popř. zkusit jíst více potravin s obsahem hořčíku. Poměrně velké množství hořčíku by mělo být např. v banánech. Tady je odkaz na článek o tom
Pokud neklidem v nohách myslíte tzv. svalové záškuby, tak si myslím, že je možné, že jsou způsobeny i nadměrným stresem popř. taky nedostatkem hořčíku.
Tady je odkaz na jiný článek o tom
bubu09, hořčík na to může mít jen nepatrný vliv. Abyste měl takové křeče, to by vám jistě rozbor krve ukázal rapidnější nedostatek hořčíku. Ale i tak by vám mohl ulevit hořčíkový olej, ten se maže přímo na kůži a neprochází trávícím traktem. Ale i tak by se měl hledat původ vašich potíží. Obecně jsou takové pocity u užívání antidepresiv běžné. Rozhozené hormony spolu s uživáním antidepresiv může všechny vaše potíže způsobovat. Pokud jsou všechny ostatní vyšetření v pořádku, jak říkáte. Předpokládám, že vám antidepresiva napsal vás obvoďák, je možné, že vám tento typ nesedne a obvoďáci většinou nemají tak dobré znalosti účinků a nežádoucích účinků jako psychiatři. Pokud vám Eliceu předepsal obvoďák, najděte si psychiatra, pokud už k psychiatrovi chodíte, popište mu svoje problémy, a diskutujte s ním, jak dlouho ještě čekat, než se to stabilizuje, případně o změně dávky (snížení, zvýšení) nebo přechodu na jiné antidepresivum. Hledání vhodného AD je běh na dlouhou trať.
Zdravím. U každého léku najdete letáček s vysvětlením. Pokud se tam dočtete, že např. je potřebná "nějaká doba" k tomu, aby se v krvi vytvořila určitá hladina léčivé látky - a do té doby můžete pociťovat určité potíže, zkuste počkat tu deklarovanou dobu, zda obtíže nevymizí. Když nevymizí ani po této době, jděte k tomu lékaři, který vám lék předepsal. Pokud tam nic takového nepíší, jděte k tomuto lékaři ihned a požádejte o jiný lék. Dnes je na každou nemoc několik druhů léčiva, je z čeho vybírat. A jestli můžu radit, nikdy nejezte žádný potravinový doplněk, který vám lékař nedoporučí. Křeče vám v žádném případě neodstraní žádný syntetický hořčík. Je to teť taková móda - zobat hořčík. V uplynulých cca 5 letech to byl zase syntetický zinek, bez kterého se nebylo možné obejít. A když to lidi prokoukli, že jim tento, syntetickou cestou vyrobený, prvek škodí, farmaceutičtí "vydělávači peněz" to hbitě změnili na hořčík. Křeče nevznikají nedostatkem (syntetickou cestou vyrobeného) hořčíku. Zaplavíte si tělo zbytečnou chemií, které se pak tělo jen těžko, pokud vůbec, zbavuje. O všem se poraďte se svým lékařem. Pokud se budete přesto cítit špatně, nechte se poslat na doplňující vyšetření či k jinému speciaslistovi. Ida
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Má co ztratit, 550 Kč + peníze na nějaké ty léky, které mu asi doporučí. Aby mu spíš neuškodily.
Rozumím bubu09, vy nábožensky založení lidé (dle tvého popisu) máte jiný pohled na léčitele než my "poloateisté" (mimochodem-osobně nevěřím ani Darvinově teorii vzniku a vývoje života). Mám kamaráda katolického vyznání, který mi popsal problematiku k již zmiňovaným léčitelům, takže tě chápu. Nezmiňuješ v úvodu náboženské vyznání a odkaz na léčitele jsem přidal v dobré víře ti pomoci. Jinak-přeji ti zlepšení zdravotního stavu nebo ještě lépe-přeji uzdravení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.