Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat z účtu hotovost 180.000 Kč?

Od: peter* odpovědí: 29 změna:

Dobrý den,

budu příští týden řešit nákup osobního automobilu a lze platit pouze hotově. Tudíš peníze musím nějak z účtu dostat. Mám Poštovní spořitelnu, limity si klidně nastavím. Jde mně o ten výběr. Co bankomat? Max lze vybrat co jsem si četl 80.000 Kč, tak že to bych vybral z jednoho bankomatu, pokud dalších 80.000 Kč nechtěl dát, tak jít k dalšímu bankomatu ČSOB?

Moc děkuji ... budu takovou situaci řešit prvně, hlavně v tak velké hotovosti.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

5x

co to je za obchodníka, že bere jen tak velkou hotovost? Na to bych se vybodl...smrdí průserem...

pb®

Třeba to není překupník s auty ale majitel auta a to bych pak taky chtěla peníze na stůl a i pro nakupujícího je bezpečnější zaplatit keš, než převodem.

A v čem je to bezpečnější?

xx*
hodnocení

3x

Přímo lze peníze vybrat na poště. Vzhledem k větší částce je nutno požádat předem o výběr.

limity
hodnocení

2x

Limity neplatí pro každý bankomat zvlášt, většinou bývá denní a týdenní limit. Co vidím tak těch 80.000Kč je max týdenní limit (denní 50.000Kč), ale to si ověřte - pokud platí tak byste mohl obcházet bankomaty jak chtěl víc nedostanete, jen na pobočce.

hodnocení

1x
Je velká potíž dojít si přímo do banky?
kenav

Posta je banka,velka pošta velka banka neni problem.No a mala pošta tam obcas bývá.

hodnocení

1x
Buďto přímo na poště nebo obejít tři bankomaty. Spíš bych se zajímal o to, proč dotyčný nechce zaplatit převodem.
jendad

Třeba nemá učet . U nás jsou také lidé co berou výplatu v hotovosti.

houbes*
Výplaty v hotovosti, tak to je jeden velkej podvod jak obcházet exekuce atd. Hodně to dělají agentury a tím pádem neodvádí daně, soc a zdravotní. Stát by měl udělat zákon co zaměstnanec to jeden bankovní účet. To znamená, že by tazatel tuhle otázku nemusel nikdy dávat a peníze by pouze přeposlal z účtu na účet, bylo by to bezpečnější.
daniela1

@houbes, to přece nejde myslet vážně, že platba v hotovosti je automaticky podvod, a proto by nám stát měl nařizovat, že mzdu / plat jedině na účet. *bzum*

Už se tady šíří i dotazy, že z peněz, které přijdou na účet je nutné danit :))

@houbes

Naštěstí ten zákon pořád platí.

zakony.centrum.cz/...

§ 142/3 Mzda nebo plat se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo výplaty nebo není-li v tomto zákoně dále stanoveno jinak.

To že vám zaměstnavatel posílá výplatu na učet, je jen vaše dobrá vůle a souhlasil jste s tím.

Jistě protože je to pro něho jednodušší.

A někteří zaměstnavatelé dokonce číslo účtu vyžadují.

Když byly dříve příjmy čtyřmístné tak to šlo, jen si nedokážu představit jak by někteří manažeři kteří mají 6 místný příjem jak by to nosili domů a s odměnami i sedmimístné částky - v korunách.

Jednoduše, "v krabici od vína". *smich**frajer*

jurajjuraj*
hodnocení

1x

ja to teda neznam ale predpokladam ze postovni sporitelna patri pod ceskou postu, takze zajdu na nejblizsi postu a zeptam se , pro normalne smyslejicicho cloveka naprosto jednoduche

bude to vypadat asi tak ze 180 bude treba nahlasit 1-3 dny dopredu a pak zajit vybrat

jabraka*

Poštovní spořitelna je dceřiná banka obchodní banky,ČSOB Jinak ERA.Samozřejmě není problém vybrat jakoukoliv částku,pod limitem.Ale na tu platbu v hotovosti pozor.Kde hledat pomoc při koupi kradeného vozidla?

JABRAKA

asiemil
hodnocení

0x

Objednat na poště u přepážky den předem. Na větších poštách není problém 100tis.bez obj.

hodnocení

0x
Tak si to vyber postupne předem v několika dnech
Nebo rovnou skoč na pobočku svy banky tam ti to vyskládaj na ruku

hel*
hodnocení

0x

Zavolejte na poštu, jak velký limit můžete z účtu vybrat bez objednání přímo na přepážce.

kenav

Pokud budes vybirat na Hlani poště dostanes to hned,no pokud na poste v Horni Dolni a jeste v den vyplaty duchodu tak pak budeš čekat.

limit
hodnocení

0x
Denni limit u csob je 80.000,- v klidu jsem je vybral z bankomatu vedle kauflandu a druhy den zase. Nezakonne (a smrdi pruserem) jsou platby v hotovosti nad cca 250.000,- kc (tuším, ze ekvivalent 10.000 €) za jedno zbozi v jeden den.Je na to i zákon, takze budete v klidu.
asiemil

Většinou platím vše hotově a rád. Jestli je to nad 10000eček tak to prostě rozepíšem na více faktur nebo bez a debilní zákon je mi ukradený. To jenom tak mimo mísu.;)

priklad1*

Pozdravuj Mináře

donpapa
hodnocení

0x

Jako nejjednodušší se jeví výběr na přepážce banky, u které je účet veden. Podmínky banky mohou vyžadovat výběr v předstihu nahlásit.

hodnocení

0x

Pokud na účtu je dostatečná hotovost a je i nastavený limit, tak to lze vybrat z jednoho bankomatu na víckrát.

Ono totiž 180 000 je i ve 2000 bankovkách 90 bankovek a tolik bankovek najednou okýnkem neprojde.

hodnocení

0x

No já bych teda k bankomatu pro 80 tisíc nešla ani náhodou. Proč proboha? Dojdu si rovnou na přepážku a zaplatím 80 korun za transakci, vyskládají mi hotovost přímo na pult a ještě dají obálku. U bankomatu abych se bála, kdo mne náhodou sleduje a pak mě někde po pár metrech okrade.

U nás v bance nedávno hotovostní přepážku zrušili - uvnitř banky je bankomat pro vkládání a výdej peněz.

I u nás venkovní bankomat Česká Spořitelna zrušila a umístila ho uvnitř, ale stále je v bance přepážka na výběr větší hotovosti a cizí měnu. Jak byste to udělal, kdybyste si ze svého konta chtěl vybrat třeba eura? To jsou dnes i automaty na eura, nebo dolary?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]