Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu příští týden řešit nákup osobního automobilu a lze platit pouze hotově. Tudíš peníze musím nějak z účtu dostat. Mám Poštovní spořitelnu, limity si klidně nastavím. Jde mně o ten výběr. Co bankomat? Max lze vybrat co jsem si četl 80.000 Kč, tak že to bych vybral z jednoho bankomatu, pokud dalších 80.000 Kč nechtěl dát, tak jít k dalšímu bankomatu ČSOB?
Moc děkuji ... budu takovou situaci řešit prvně, hlavně v tak velké hotovosti.
co to je za obchodníka, že bere jen tak velkou hotovost? Na to bych se vybodl...smrdí průserem...
Třeba to není překupník s auty ale majitel auta a to bych pak taky chtěla peníze na stůl a i pro nakupujícího je bezpečnější zaplatit keš, než převodem.
@houbes, to přece nejde myslet vážně, že platba v hotovosti je automaticky podvod, a proto by nám stát měl nařizovat, že mzdu / plat jedině na účet.
Naštěstí ten zákon pořád platí.
§ 142/3 Mzda nebo plat se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo výplaty nebo není-li v tomto zákoně dále stanoveno jinak.
To že vám zaměstnavatel posílá výplatu na učet, je jen vaše dobrá vůle a souhlasil jste s tím.
ja to teda neznam ale predpokladam ze postovni sporitelna patri pod ceskou postu, takze zajdu na nejblizsi postu a zeptam se , pro normalne smyslejicicho cloveka naprosto jednoduche
bude to vypadat asi tak ze 180 bude treba nahlasit 1-3 dny dopredu a pak zajit vybrat
Poštovní spořitelna je dceřiná banka obchodní banky,ČSOB Jinak ERA.Samozřejmě není problém vybrat jakoukoliv částku,pod limitem.Ale na tu platbu v hotovosti pozor.Kde hledat pomoc při koupi kradeného vozidla?
JABRAKA
No já bych teda k bankomatu pro 80 tisíc nešla ani náhodou. Proč proboha? Dojdu si rovnou na přepážku a zaplatím 80 korun za transakci, vyskládají mi hotovost přímo na pult a ještě dají obálku. U bankomatu abych se bála, kdo mne náhodou sleduje a pak mě někde po pár metrech okrade.
U nás v bance nedávno hotovostní přepážku zrušili - uvnitř banky je bankomat pro vkládání a výdej peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.