Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký krevní tlak

Od: danner12 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, za poslední cca 4 dny mi tlací a píchá u srdce a mam dost vysokej tlak. Vždycky sem měl naopak nízkej a najdnou mi vystoupal. Měřil sem často 148/80. Tak necelých 14 dní piju bylinkovej čaj a hned mi napadlo jestli to nemuže být tím. 30 teho si jdu k doktorce pro výsledky na boleriozu tak jí to hned řeknu. Je mi 19.
Vysoký krevní tlak

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vysaďte na pár dnů pití výluhu z toho sena a uvidíte, co tlak udělá. Může to klidně bylinkami být. Pokud se nesníží, běžte k doktorovi.

doplněno 28.09.19 19:38:

Pohotovost

hodnocení

0x

Nenapsal jsi nic o tvé postavě (výška, váha) a hlavně ani o tom, čím ten krevní tlak měříš. Zapomeň na levné měřiče na zápěstí, dost často lžou.

Tlak krve 150/80 ještě není nic strašného, spíš bych ho řadil k normálu s lehce zvýšeným systolickým tlakem. Pokud je diastolický (spodní) tlak 80 a horní kolem 140, pořád se vcelku nic neděje. Otázka je důvod toho náhlého zvýšení TK, ale na ty bylinky bych to neviděl.

doplněno 26.09.19 17:30:

Stres má pochpitelně negativní vliv na TK, dokonce i může stačit, když máš před měřením strach z toho, že naměříš vysoké hodnoty. Takže ti mohu poradit jen to, aby sis zkusil změřit tlak ráno po probuzení, než začneš cokoli dělat a na cokoli myslet. Ke stresu také přispívá zbytečně časté měření TK. Pokud nemáš potíže se srdcem, postačí měření max. 1x za den, lépe 1x za 2-3 dny.

danner122
hodnocení

Měřím 180 cm a vážím 70 KG. Měřil sem to normáně tím jak se to dá nad loket, stejnej mají všude u doktora. Tedka sem měl dokonce 178/85 ale jsem dost z toho ve stresu tak se mi to asi ješte zvýšilo. Nebo mi ješte napadlo jestli to nemuže bejt z psychyky. Posledních par dni se par veci nedaří a byl sem kvuli tomu dost nervní. Nevim no :/. Ješte beru léky tiapridal a miraklide ale to už je delší dobu co je beru.
jp

150/80 není nic hrozného. Vyspíte se a ráno bude tlak určitě nižší. V 19 letech neblázněte kvůli tlaku, hodnota tlaku se pořád mění i během dne. Kdybych měla vyšilovat vždy, když se mi zvedne tlak...

danner122
hodnocení

Tak se mi to zhoršuje furt se držim u srdce chvilkama hrozné pícháni a tlačení že mam pocit že to nevydržim. Chvilkama mám ledové nohy a brní mi. Uvidím zachvilku a asi pojedu k doktoru. Mám tourettuv syndrom a napadlo mě jak sebou škubu tělem jestli sem si to nemohl nějak natáhnout nebo nějakej nerv. Myslíte že mám ješte čekat do rána a nebo radči pohotovost?

hodnocení

0x

Klidně se seber a zajedˇ si na pohotovost.

Prohlédnou tě, změří tlak, asi vezmou krev na rozbor- což všechno sneseš. Za hodinu mají výsledky a tebe to uklidní. Určitě je lepší navštívit doktora, než se doma přeměřovat a být v nejistotě.

Hodně štěstí a pak napiš, jak jsi dopadl.

na19let je to vyšší tlak..

hodnocení

0x

Vyšší tlak se považuje cca u muže 140/90... Sám se léčím na tlak přes 20 let...Tak zkušenost mám, ty stavy co tady tazatel píše, bych zvýšenému tlaku asi nepřisuzoval... A ten tlak je nepatrně vyšší jen ten horní a né o moc, spíš to bude důsledek něčeho jiného...

Při vysokém tlaku dochází třeba k bolení hlavy, pocení, nespavosti apod... Mravenčení atd. bych doporučoval zajít k lékaři, aby to nebylo nějaké vyšší zdravotní riziko...

danner122
hodnocení

Tak mi praktická řekla že to budu mit od tě křivých zad co mám a udělala mi ekg a tlak sem měl 125/70 tusim a to sem byl dost ve stresu. Testy na boleriozu v pohode jen mam trochu dnu a mam se objednat na ultrazvuk mocovych cest kvuli krvi v moči jinak snad v pohode.
rv*

Nejlepší je se moc nesledovat, protože jinak i chlap zjistí, že má příznaky těhotenství.

TWL, kolik že ti je? 19 nebo 90? Křivý záda, problémy s tlakem, brnění nohou, dna, krev v moči, nervy na pochodu... Asi bych vysadil ty bylinky a dával si na noc pytlík s hlínou na prsa. Ne, že by to pomohlo, ale zvykneš si.

A teď vážně! Kolik máš volného času? Jestli ti to zdraví a čas dovolí, nazuj boty a vyraž ven. Potřebuješ pohyb a odvést myšlenky od pozorování sebe sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]