Dobrý den, za poslední cca 4 dny mi tlací a píchá u srdce a mam dost vysokej tlak. Vždycky sem měl naopak nízkej a najdnou mi vystoupal. Měřil sem často 148/80. Tak necelých 14 dní piju bylinkovej čaj a hned mi napadlo jestli to nemuže být tím. 30 teho si jdu k doktorce pro výsledky na boleriozu tak jí to hned řeknu. Je mi 19.
Nenapsal jsi nic o tvé postavě (výška, váha) a hlavně ani o tom, čím ten krevní tlak měříš. Zapomeň na levné měřiče na zápěstí, dost často lžou.
Tlak krve 150/80 ještě není nic strašného, spíš bych ho řadil k normálu s lehce zvýšeným systolickým tlakem. Pokud je diastolický (spodní) tlak 80 a horní kolem 140, pořád se vcelku nic neděje. Otázka je důvod toho náhlého zvýšení TK, ale na ty bylinky bych to neviděl.
doplněno 26.09.19 17:30:
Stres má pochpitelně negativní vliv na TK, dokonce i může stačit, když máš před měřením strach z toho, že naměříš vysoké hodnoty. Takže ti mohu poradit jen to, aby sis zkusil změřit tlak ráno po probuzení, než začneš cokoli dělat a na cokoli myslet. Ke stresu také přispívá zbytečně časté měření TK. Pokud nemáš potíže se srdcem, postačí měření max. 1x za den, lépe 1x za 2-3 dny.
danner122
Měřím 180 cm a vážím 70 KG. Měřil sem to normáně tím jak se to dá nad loket, stejnej mají všude u doktora. Tedka sem měl dokonce 178/85 ale jsem dost z toho ve stresu tak se mi to asi ješte zvýšilo. Nebo mi ješte napadlo jestli to nemuže bejt z psychyky. Posledních par dni se par veci nedaří a byl sem kvuli tomu dost nervní. Nevim no :/. Ješte beru léky tiapridal a miraklide ale to už je delší dobu co je beru.
jp
150/80 není nic hrozného. Vyspíte se a ráno bude tlak určitě nižší. V 19 letech neblázněte kvůli tlaku, hodnota tlaku se pořád mění i během dne. Kdybych měla vyšilovat vždy, když se mi zvedne tlak...
Tak se mi to zhoršuje furt se držim u srdce chvilkama hrozné pícháni a tlačení že mam pocit že to nevydržim. Chvilkama mám ledové nohy a brní mi. Uvidím zachvilku a asi pojedu k doktoru. Mám tourettuv syndrom a napadlo mě jak sebou škubu tělem jestli sem si to nemohl nějak natáhnout nebo nějakej nerv. Myslíte že mám ješte čekat do rána a nebo radči pohotovost?
Prohlédnou tě, změří tlak, asi vezmou krev na rozbor- což všechno sneseš. Za hodinu mají výsledky a tebe to uklidní. Určitě je lepší navštívit doktora, než se doma přeměřovat a být v nejistotě.
Vyšší tlak se považuje cca u muže 140/90... Sám se léčím na tlak přes 20 let...Tak zkušenost mám, ty stavy co tady tazatel píše, bych zvýšenému tlaku asi nepřisuzoval... A ten tlak je nepatrně vyšší jen ten horní a né o moc, spíš to bude důsledek něčeho jiného...
Při vysokém tlaku dochází třeba k bolení hlavy, pocení, nespavosti apod... Mravenčení atd. bych doporučoval zajít k lékaři, aby to nebylo nějaké vyšší zdravotní riziko...
Tak mi praktická řekla že to budu mit od tě křivých zad co mám a udělala mi ekg a tlak sem měl 125/70 tusim a to sem byl dost ve stresu. Testy na boleriozu v pohode jen mam trochu dnu a mam se objednat na ultrazvuk mocovych cest kvuli krvi v moči jinak snad v pohode.
rv*
Nejlepší je se moc nesledovat, protože jinak i chlap zjistí, že má příznaky těhotenství.
TWL, kolik že ti je? 19 nebo 90? Křivý záda, problémy s tlakem, brnění nohou, dna, krev v moči, nervy na pochodu... Asi bych vysadil ty bylinky a dával si na noc pytlík s hlínou na prsa. Ne, že by to pomohlo, ale zvykneš si.
A teď vážně! Kolik máš volného času? Jestli ti to zdraví a čas dovolí, nazuj boty a vyraž ven. Potřebuješ pohyb a odvést myšlenky od pozorování sebe sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.