Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdělení svého snu na pracovním pohovoru

Od: pmaja odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, po 10 letech práce v jedné firmě si hledám nové pracovní místo (důvodem je špatná finanční situace dosavadního zaměstnavatele). Zúčastnila jsem se výběrového řízení, kde jsem byla náborářkou vyzvána, abych prozradila svůj sen. Nemuselo se jednat o pracovní sen, prostě o jakkýkoliv sen - o čem sním, a co bych si jednou přála. Jelikož s pracovními pohovory nemám moc zkušeností a teprve tak zjišťuji, co a jak, tak si myslím, že tato otázka měla určitě nějaký význam a zajímalo by mě jaký závěr se z odpovědi dá udělat.

Já jsem se tedy ucházela o místo účetní a sen má takový, že bych chtěla být majitelkou krásné staré zachovalé roubené chaloupy někde na samotě, kterou bych pronajímala (poblíž mého bydliště) - nic velkého, tak pro 2-3 rodiny. Uvnitř kachlová kamna, na oknech truhlíky s muškáty, venku hezká zahrada s pergolou a zázemím pro děti. A já bych to pro ty hosty udržovala pěkné.

S největší pravděpodobností, ale zůstane jen u tohoto snění, protože na žádnou roubenou chalupu nemám peníze ...Ale sní se o tom moc pěkně.

doplněno 27.09.19 06:32:

Moc děkuji za názory. Teď už bych asi odpověděla jinak. Nyní jsem našla podobný inzerát (není úplně stejný jako ten, na který jsem odpovídala a kde jsem se účastnila pohovoru). Inzerát zveřejnila personální agentura. Napadlo mě, jestli se nejedná o to samé místo. Nevím, jak to funguje, ale od té doby, co po inzerátech koukám mi připadají některé úplně stejné a že je tam jedno místo zadáno několikrát. Firmy i agentury ty texty od sebe asi nějak "opisují". Takže ráda bych na ten další najitý inzerát odpověděla, ale nevím, jestli se nejedná zase o tu samou firmu a tentokrát je ten inzerát zveřejněn personální agenturou. Co myslíte, nemáte s tím někdo zkušenost? Do té agentury, která byla u inzerátu, jsem napsala, jestli mi můžou sdělit o jakou firmu se jedná, že jsem už reagovala na podobný inzerát. Ale bez odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Do vašich snú nikomu nic neni
Osobně bych řek že jediným mím snem je být furt zdraví a v kondici a vic bych se jim nezpovídal

hodnocení

2x

Buďte v klidu, účetních je málo, takže je velmi pravděpodobné, že máte výhody na své straně. Jenže dotyčná personalistka má asi taky potřebu dát najevo, jak je důležitá, tak prostě ,,dělá vlny´´ a plácá co ji aktuálně přijde na rozum.

Právě proto, že vím, jaký ,,matroš´´ bývají personalisté (totéž co kdysi kádrováci) tak já jsem za svou kariéru už několikrát odmítl pracovní pohovor. A už dvakrát mi pak volali sami a nabízeli hory doly. Není třeba se z personalistů kácet na záda...

iz*
hodnocení

2x

Podle mne šlo o otázku typu "Kde se vidíte za x let?" > buď bych mluvila podobně jak navrhuje @babkaZov nebo bych (to je u mě pravděpodobnější) na takovou otázku odmítla odpovědět.

hodnocení

2x

Dle mého soudu to nebyla otázka na to co se Vám zdálo v noci, ale jaký máte svůj životní sen. Čeho byste chtěla dosáhnout.

Pokud by se přece jen jednalo o noční snění, byla by moje odpověď pravdivá a jednoduchá... své sny si nepamatuji.

slon
hodnocení

2x

Vážně některé otázky u pohovorů nepobírám. Ale vždy se těším na tu většinou poslední : A jakou si představujete výši mzdy?

Jednou jsem odpověděl: Tak vysokou, abych se nestyděl ve vaší firmě pracovat.

Nevzali mě. Nechápu...

karla*
hodnocení

1x

To je klasická otázka většiny personálních. Mimo jiné to vypoví něco o Vaší osobě. Jaká jste povaha, co očekáváte od práce. Ta otázka o Vás řekne více, než si myslíte. A odpovědět někomu: "do toho Vám nic není" je také odpověď ale máte 100% jistotu, že tady jste skončila.

hodnocení

0x

Já si myslím, že váš sen je příliš velké soukromí a do toho bych ani zaměstnavatele, ani nikoho, kdo mi není úplně blízký, nepouštěla. Já bych si něco vymyslela. Něco. co se okrajem dotýká pěkného pracoviště, klidného a spolehlivého kolektivu, za jehož oknem je banka, ve kterém mám konto. Jen můj názor.

pmaja
hodnocení

No právě mě to zaskočilo. To je tím, že s tím nemám žádné zkušenosti. Musím to na příště ještě vypilovat.

por
hodnocení

0x

Já bych ten sen soukromý vůbec nevynášela, ale stočila bych to na pracovní sen. Že byste moc ráda pracovala pro takovouto firmu, uvedla bych důvody, líbí se vám prostředí, moc vás zaujala nabídka, máte ráda svou práci, klidně bych připomněla své přednosti nebo znalosti z předchozí firmy, která ale nebyla tak úspěšná ani co se týče platu atd atd...Řeč bych si dopředu připravila,aby to znělo věrohodně. Prostě bych snažila zaujmout jako pracovní síla a ne tím, že si přeju roubenou chalupu.

belpir
hodnocení

0x

Otázka se týkala vaší motivace.

O čem sníte, po čem toužíte, za tím půjdete mnohem vehementněji, kdykoliv budete mít příležitost.

Pokud by tedy váš sen byl kupříkladu ... být bohatá, být xpert mezi účetními ... apodob, odváděla byste vynikající práci a pro tu náborářku byste měla vyšší cenu.

hodnocení

0x

Dcera se vyučila pro blízkou fabriku, kde 3 roky pracovala. Po privatizaci a úpadku byla propuštěna. Fabriku převzala německá firma a oživila výrobu. Dcera se tam znovu ucházela o práci. Pohovor vedl Němec, který hodil nohy na stůl a ptal se jí jaký má na to názor. Klidně mu odpověděla, že to považuje za neslušné. A pohovor byl okamžitě ukončen *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]