Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, začátkem září jsem posílala doporučeně odvolání, docela důležité odvolání. Včera mi do schránky přišla výzva k vyzvednutí, takže jsem přepodkládala, že konečně dorazila odpověď, jenže mi pošta můj dopis vrátila. Odvolání se mělo odeslat na podatelnu Univerzity, takže jsem ho poslala na adresu podatelny Univerzity. Adresa na vráceném dopise je přeškrtnutá a ze zadní strany mám "nevyzvednuto". Měla jsem na toto odvolání lhůtu 30. dnů, která před pár dny pominula. Adresa, kam jsem to poslala je dle webu Univerzity správná.
Může mi, prosím, někdo poradit, jak mám dále postupovat? To odvolání bylo opravdu důležité a na této škole již nestuduji, abych zašla na podatelnu osobně. Předpokládám, že budu muset nějak dokázat, že jsem odvolání poslala včas pomocí podacího lístku, ale pak asi i to, že mi byl dopis vrácen?
Zajeďte tam osobně, nepřevzatou obálku s odvoláním a podacím lístkem vezměte s sebou, povolte jim si vše ofotit, ale nepřevzatý dopis i podací lístek si ponechte pro případ potřeby.
Převzetí odvolání si nechte potvrdit na jeho kopii.
Pokud byste vše zaslala poštou, neměla byste jistotu, jestli škola zásilku převezme, případně jestli se cestou něco neztratí. Vzhledem k prošlé lhůtě k podání odvolání bych dala přednost osobnímu jednání.
Jedná se o odvoání proti poplatku za překročenou dobu studia a myslím si, že by mi to s dost velkou pravděpodobností prominout měli nebo by mi to měli minimálně snížit. Proto jsem z toho docela rozhozená... Mám tedy odeslat odvolání znovu a přiložit vrácenou obálku s podacím lístkem? Nemělo by k tomu být sepsáno nějaké vysvětlení?
Samozřejmě přemýšlím, že bych tam zajela osobně, ale je to dost daleko a nemám kdy, hlavně nechci, abych tam půl dne jela a někdo mi vynadal, že to musí být všechno písemně
Je vůbec možné, že podatelna nepříjme doporučené psaní? to můžou?
Já bych okamžitě volal a majloval, naskenoval podací lístek. Nevyzvednuto, to bylo zasláno na poštovní přihrádku? Jinak by někdo na škole převzal.
odeslala jsem to prostě na adresu podatelny, opsala jsem doručovací adresu přesně tak, jak byla na webu univerzity Teď si znovu čtu, co je v rozhodnutí o stanovení poplatku : " Odvolání proti rozhodnutí se podává děkanovi Fakulty FCHT prostřednictvím podatelny. Odvolacím správním orgánem je rektor univerzity.. " Je možné, že jsem to neměla odeslat na podatelnu univerzity, ale jinam? Zítra to jdu samozřejmě oskenovat a napsat mail, možná tam i zajedu, ale pokud jsem to podělala já, bude se tím ještě někdo zabývat?
Takže jsem asi přišla na to, co je špatně. Našla jsem na webu školy adresu podatelny, což má být Studentská 201 (přikládám). Jenže jsem si teď tuto adresu hodila na mapy.cz a ukazuje mi to studentské koleje, kde jsem nebydlela, takže mě to opravdu nenapadlo. upce.cz/...
Sídlo a doručovací údaje školy jsou v první řadě Studentská 95, ale já rozklikla o něco níž kolonku "Informace o provozu podatelny"a nepřišlo mi divné, že jsou to různé adresy, protože vím, že naše studijní oddělení bylo také v úplně jiné budově, než rektorát:
Podatelna
Sídlo a doručovací adresa:
UNIVERZITA PARDUBICE
Studentská 201
Pardubice 530 09
Česká republika
Než jsem to odesílala, ukazovala jsem tuto stránku s kontakty asi třem různým lidem a všichni mi říkali, že to mám určitě poslat na tu podatelnu. Takže jsem to asi opravdu poslala špatně. Lze se v tomto případě nějak bránit nebo to mám rovnou vzdát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.