Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné jaterní testy jak zlepšit funkci jater

Od: clovicek* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den ,

při každém odběru krve mi doktorka řekne že bych měl přestat pít alkohol , já sem však nikdy nepil za posledních 15 let sem vypil tak 15 piv a to je asi vše. Ani před tím jsem alkohol nepil , když to pokaždé doktorce sdělím mám dojem že mi nevěří. Při poslední návštěvě jsem se jí dotazoval co se s tím dá dělat a nebyla mi moc schopna odpovědět , že prý pokud by byl nějaký problém ukázalo by se to i na dalších výsledcích enzymů a ty jsou v pořádku.

Našel sem si že na funkci jater pomáhá Ostropestřec a ten užívám , dělám si jak čaj tak beru i nějaké tablety , ale asi bez výsledku.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

vyměnit doktora

pijan
hodnocení

3x

Piju už nějakých třicet let.Taky jsem si kvůli práškům musel udělat jaterní testy a doktorka se před měsícem strašně divila,že mám játra zdravá jak mimino.A to klidně napíšu,že momentálně jede burčák,jinak sedmička vodky není problém.Piva se taky nebojím.Do toho ještě kouřím.Nechte si odebrat vzorek znovu ale ať jej pošle do jiné laboratoře.

Před další kontrolou nejezte:

- sádlo, máslo, tučná masa - uzeniny (suché salámy, paštiky, klobásy)
- tučné mléčné výrobky
- ostré koření, bujony
- vejce, tatarka, majonéza
- některá zelenina (česnek, cibule, okurka)
- některé ryby (losos, makrela, kaviár)
- čerstvé pečivo a sladkosti

/ no a potom zkusit jiná doktorka jak je již napsáno

ladicpijan

Taky tomu umím naložit cca stejně dlouhou dobu. Testy jater sice trošku zvedlý, ale na posledním sonu byl výsledek "beze změn, v normě". Akorát vyšší cholesterol. Vizuálně vypadám o 10 let mladší (to tvrdí jiní, kteří se skutečný věk doví).

Ono je to dáno geneticky. Někdo může být abstinent a má hepatitidu. S tím se nedá nic dělat...

Takže pokud doktor mele, že je to jen z chlastu, tak opravdu doktora vyměnit.

hodnocení

2x
Začni aspon deně baštit dvě kávové lžičky drceného Ostropestřce Mariánského a to aspon 2 měsíce v kuse
zdravi-vyziva.blogspot.co/...
Na tablety se vykašli a na čaj taky sežen si ho drcenej a bašti ho tak jak je
Múj otec měl taky špatný výsledky a po 3 měsících kdy takto ten bodlák užíval tak při kontrole doktorce málem z těch výsledkú vypadli oči měl je víc jak dobré

hodnocení

0x

Jestli máš možnost, jez každý den několik kuliček černého jeřábu, synovi to pomohlo, po mononukleóze měl stále aterní testy špatné a tohle mu zřejmě pomohlo. Dost se pěstuje i v zahradách.

pb®
hodnocení

0x
Ostropestřec pomáhá, ale nevím, jaká forma je nejlepší. Možná přímo olej ze semen. Každopádně lékař může předepsat hepatoprotektiva a měl by se snažit zjistit příčinu. Nejen alkohol může poškodit játra. Může to být prodělaná žloutenka, přemíra sladkého, práce s chemikáliemi.

hodnocení

0x

Měl jsem kdysi podobný problém, lékař mi napsal tablety, já jsem zjistil co je v nich ta důležitá látka a byl to ostropestřec. Koupil jsem si tinkturu (nechtěl jsem nějakými tabletami zatěžovat žaludek), užíval jak bylo popsáno, tablety jsem zahodil a jaterní testy byly OK.

lidr
hodnocení

0x

Škodit mohou i některé léky. Např. Paralen na horečku, ten by se při špatných jaterních testech neměl vůbec užívat. I při zdravých játrech by se měl užívat jen minimálně.

hodnocení

0x

Kamarád -ABSTINENT 40 roků a má také propblémy-.stačí (pro něj se šúpatně vyspat a sníst něco z hlediska diety špatného a má vysoké . Jeho někdejší mu tvrdila že chlastá,přičemž i nealko pivo je pro nějk tabu -zakázal si to!-rozešel se s ní se slovy -"Vy mi nevěříte-já už Vám taky nevěřím !" přešel k jinému lékaři a když nic jiného -tento jej psychicky nedeptá že je alkáč!

Přejděte k jinému lékaři!

prsk
hodnocení

0x

Pokud jde o jen o zvýšený bilirubin, může jít o vrozenou záležitost (Gilbertova choroba).

hodnocení

0x

Alespoň si kupte OSTROPESTŘED MARIÁNSKÝ a také si vařte kroupy, jsou lékem na játra.

OSTROPESTŘED nebo OSTROPESTŘEC?

Jinak tazatel píše ,že ten druhý užívá!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]