Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
při každém odběru krve mi doktorka řekne že bych měl přestat pít alkohol , já sem však nikdy nepil za posledních 15 let sem vypil tak 15 piv a to je asi vše. Ani před tím jsem alkohol nepil , když to pokaždé doktorce sdělím mám dojem že mi nevěří. Při poslední návštěvě jsem se jí dotazoval co se s tím dá dělat a nebyla mi moc schopna odpovědět , že prý pokud by byl nějaký problém ukázalo by se to i na dalších výsledcích enzymů a ty jsou v pořádku.
Našel sem si že na funkci jater pomáhá Ostropestřec a ten užívám , dělám si jak čaj tak beru i nějaké tablety , ale asi bez výsledku.
Piju už nějakých třicet let.Taky jsem si kvůli práškům musel udělat jaterní testy a doktorka se před měsícem strašně divila,že mám játra zdravá jak mimino.A to klidně napíšu,že momentálně jede burčák,jinak sedmička vodky není problém.Piva se taky nebojím.Do toho ještě kouřím.Nechte si odebrat vzorek znovu ale ať jej pošle do jiné laboratoře.
Před další kontrolou nejezte:
- sádlo, máslo, tučná masa - uzeniny (suché salámy, paštiky, klobásy)
- tučné mléčné výrobky
- ostré koření, bujony
- vejce, tatarka, majonéza
- některá zelenina (česnek, cibule, okurka)
- některé ryby (losos, makrela, kaviár)
- čerstvé pečivo a sladkosti
/ no a potom zkusit jiná doktorka jak je již napsáno
Taky tomu umím naložit cca stejně dlouhou dobu. Testy jater sice trošku zvedlý, ale na posledním sonu byl výsledek "beze změn, v normě". Akorát vyšší cholesterol. Vizuálně vypadám o 10 let mladší (to tvrdí jiní, kteří se skutečný věk doví).
Ono je to dáno geneticky. Někdo může být abstinent a má hepatitidu. S tím se nedá nic dělat...
Takže pokud doktor mele, že je to jen z chlastu, tak opravdu doktora vyměnit.
Kamarád -ABSTINENT 40 roků a má také propblémy-.stačí (pro něj se šúpatně vyspat a sníst něco z hlediska diety špatného a má vysoké . Jeho někdejší mu tvrdila že chlastá,přičemž i nealko pivo je pro nějk tabu -zakázal si to!-rozešel se s ní se slovy -"Vy mi nevěříte-já už Vám taky nevěřím !" přešel k jinému lékaři a když nic jiného -tento jej psychicky nedeptá že je alkáč!
Přejděte k jinému lékaři!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.