Nejste přihlášen/a.
Používání titulů není povinné. V životopise by však mělo být vaše vzdělání. I to ale můžete perzonalistovi zatajit, pokud k tomu budete mít důvod. Jinými slovy, váš životopis může být neúplný (ale nesmí být lživý).
Na druhou stranu, perzonalisté nejsou hlupáci a neúplný životopis vzbuzuje otázky.
Taky ne. Fotku přidal někdo před mnoha lety aby svůj životopis zvýraznil a víc na sebe upozornil. A pak se to nějak rozšířilo.
Ne, to ani není povinnost mít v OP. Dokonce nenajdete normu, jak má životopis vypadat. Jen vzory. Je to na vás, co tam uvedete, popř. co zaměstnavatel požaduje. Záleží přece na pozici, o jakou máte zájem. Ke kase v kaflu nebudete uvádět tituly před, za, či ano?. Mám podivný pocit, když někdo za přepážkou si uvádí titul, kde stačí bohatě maturita (že nemá na víc...). Nebo jsem viděl voj. hodnost na zvonku.
Měla mi propadnout občanka bez titulu, proto jsem zažádala o novou. NIkde jsem titul neuváděla, ale v nové občance už titul je. Namítala jsem, že jej tam nechci a neuspěla jsem.
@id - Měla jste se bránit - do OP se titul ne/uvádí podle
z. č. 328/1999 Sb. o občanských průkazech
§ 3
(5) Na žádost občana lze do občanského průkazu zapsat označení absolventa vyšší odborné školy, akademický titul, stavovské označení, jiný titul absolventa vysoké školy, označení "docent" nebo "profesor" (dále jen "titul") nebo vědeckou hodnost. Titul nebo vědecká hodnost se uvádějí ve zkratce, pokud je stanovena zvláštním právním předpisem. Získal-li občan více označení, titulů nebo vědeckých hodností a nelze-li je všechny z důvodu nedostatku místa do občanského průkazu zapsat, určí občan, které z nich se zapíší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.