Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Vážení.
Hledal jsem , na koho se obrátit ohledně mého problému - viz. níže., a ani nevím , zda jsem přímo na správné adrese , ale zeptám se :
Objednal jsem si podle recenzí a jejich reklamy , nejlepší učebnici němčiny LERNELINGU (za 1000kč) a přišla mi nějaká "brožura" němčiny v hodnotě max. do 100 kč.. A podle zjištění jde o nedůvěryhodný , pochybný , výdělečný podvod - i když uvádí 100%tní navrácení peněz v případě jakékoliv nespokojenosti , ale nezjistil jsem , kde tuto knihu reklamovat a na jakou adresu ji vrátit.
Vyčetl jsem také , že se stížnosti podvedených , nespokojených zákazníků řeší u Slovinského soudu (protože odesílací adresa je tamtéž) , ale snad je i jiné řešení - neví někdo o nějakém?
Děkuji za radu odpověď : Žitník J.
Pane Žitníku,
jaké "jiné řešení"byste si představoval? Jediné, o čem vím, je prevence. Nedat na reklamu, ani na "reference spokojených zákazníků"na stránkách prodejců,
pročítat pozorně obchodní podmínky ( lernelingu.net/tos/?cCode=Q1o=&cmpn=ZG9pbg== > na konci adresy jsou dvě rovnítka+ kdyby systém jedno odmazal, dopište je do adresního řádku) prodejců a předem si jinde v internetu vyhledat reference.
V obchodních podmínkách najdete jak adresu, tak e-mail prodejce, je tam i odkaz, kam se obrátit v případě sporu v rámci EU.
Poznámka: Podle mne by dnes už nikdo neměl naletět na "slib", že učebnice naučí cizí jazyk za dva týdny, ani na "zázračnou"formuli výuky cizího jazyka (nebo novou formuli potravinového doplňku) apod. Za dva týdny se cizí jazyk nenaučí ani člověk, který v té zemi žije.
Otázka: Objednal byste si tu knihu, kdybyste se před odesláním objednávky seznámil s podmínkami a věděl, že byste případné podmínky musel řešit v zahraničí? Jestli ne, je to o důvod víc ty podmínky obchodníků, poskytovatelů služeb apod. číst.
Pane Žitníku,
problém je v tom, že v podstatě nic jiného než prevence a prověřování takových nabídek neexistuje. Kdyby existovalo, byla bych odpověděla jinak.
Ale podobných nabídek jsou v internetu kvanta, proto doufám, že i tato odpověď může případným zájemcům pomoci.
Neodpověděl jste mi na závěrečnou otázku: Objednal byste tu knihu, kdybyste předem věděl (pročetl si podmínky), že případné problémy budete muset řešit v zahraničí?
Představoval jsem si nějakou radu a odpověď na otázku na kterou jsem se ptal , ale i vaše rady (na které jsem se neptal) nejsou k zahození , jen jsou dobré pro toho který se v PC. vyzná . Byl jsem rád , že jsem dokázal provést objednávku , natož abych podrobně studoval obchodní podmínky (i když v těch jsem se dočetl onu 100% návratnost v případě reklamace) . Nahlédl jsem i na reference , které byli víc než kladné , ale zjišťovat jejich "pravost" je opět nad mé znalosti. Pozn. I přez to vše jsem obnos (po reklamaci) obdržel zpět. Děkuji za výtečné a dobře míněné rady.
"..., natož abych podrobně studoval obchodní podmínky"
Odesláním objednávky každý potvrzuje, že se s podmínkami seznámil a že s nimi souhlasí. Podle mne je chyba odsouhlasit něco, s čím se člověk neseznámil nebo čemu nerozumí. Jsou-li podmínky napsány nesrozumitelně nebo nejednoznačně, je to důvodem k odchodu jinam nebo od takového prodejce odejít i za cenu, že podobné zboží nikdo jiný nenabízí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.