Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chování přítele k mé dceři

Od: adam9 odpovědí: 42 změna:

Zdravím všechny rádce, chtěla bych poprosit o váš názor na mého přítele. Je to bezvadný člověk, se kterým si rozumím. Jen mě trochu zaskočilo, když se poprvé viděl s mou osmiletou dcerou. Řekl jí: "ahoj koblížku, jak se jmenuješ?" A pak jí pověděl, že začneme chodit po horách, aby měla více pohybu. No nevím, ale není to zvláštní, když ji takhle oslovil?

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

11x

Moc se k příteli neupínejte, brzo vás opustí. S ženskou, která řeší takové ptákoviny a dělá ze své dcery modlu by ho čekalo peklo.

Etano, chtěla jsem napsat skoro totéž co vy. Na začátku vztahu řešit takovou ptákovinu, to je hodně podivné. Přeúzkostlivý člověk, který hledá problémy tam, kde nejsou, místo užíání si a radosti.

gumid

Přesně! Až moc dlouho jste s dcerou žila sama, když se urážíte s každé prkotiny.

jenda2*
hodnocení

6x

Přítel podvědomě reagoval na postavu vaší dcery a musí to být asi dost špatné. Pak je důvod se zamyslet na sebou a ne nad ním. Podle to ho vidím je dnešní mládež v otřesném zdravotním stavu a bude to ještě horší díky výchově. Pokud se teď řeší ve školách, že děti ani nechodí pěšky a rodiče je vozí ( u nás v práci jeden vozí 14 letého kluka 500m do školy, protože to manželka vyžaduje... a on po noční nejde spát, aby to splnil ), tak to jeblízko katastrofě. Celá dnešní doba je nějak mimo.

idanova*
hodnocení

6x

Zdravím. Muži, alespoň ti v mém okolí, mají pro holčiky, které chtějí "vzít do party", 2 oslovení: Ahoj princezno x Ahoj koblížku. Jménem oslovují ty, které jim jsou ukradené, a berou je jako "nutný doplněk matky" a chtějí se jen vlichotit. Pokud je vaše holčička tělnatá, mohl říct - tlouštíku. Takže není zvláštní přítelovo oslovení, je milé a citlivé. Asi se vám to nebude líbit, ale na straně vašeho přítele není chyba, je na straně vaší. On nezavinil její tělnatost, to vy, a on je tak pozorný a empatický, že jí má v úmyslu pomoct. Inteligentně vás obě upozornil na to, že její postava není v normě, a je vhodné to řešit. (Dřív, než ji začnou ostatní děti šikanovat a vyloučí ji z kolektivu. To bývá ten 1. krok k anorexii). A kdo jiný by jí měl pomoct, než rodina? Přeci byste po příteli nechtěla, aby holce do očí lhal, a přitom na ni kašlal a nechal ji dál tloustnout (a teť promiňte) tak, jako vy? Omlouvám se, asi se vás to dotkne, ale neřešte "férový" přístup přítele k vaší dceři, a začněte řešit ten svůj "falešný". Tedy pokud vám na dceři opravdu záleží. Víte, v 8 letech už má holčička dost rozumu na to aby věděla, že nemá postavu jako ostatní, ale málo k tomu, aby to uměla řešit. Váš přítel udělal jen to, že citlivě upozornil a hned navrhl řešení, navíc sám chce pomoct. Takže za mně příteli *palec*. Ida

hodnocení

5x

Na tom není zas tak nic moc divného. Pokud je kulatější, tak on to myslí dobře, že by měla mít pohyb. Ale taky mi připadá, že paní řeší docela kraviny. Vždyť nic neprovedl. Dějou se horší věci.

liska5
hodnocení

5x

Je patrné, že chlap je akční, nemá rád boubelaté postavy a nebere si servítky. Já bych to vzala jako jistý humor. Hlavně, že holčičku chystá přibrat do party a budou spolu podnikat výlety. To by mohlo značit, že by s Vámi plánoval něco trvalého.. Jsou partneři, kteří mají problém komunikovat s dětmi toho druhého a nějaký výlet s nimi nepřipadá v úvahu.

lidus*
hodnocení

4x

Neřešte to. Mám pětiletou vnučku, je hubená ale od mimina má naducané tvářičky a i já jí říkám koblížku.

culdabulda1*
hodnocení

4x

Já bych naopak byla ráda, kdybych měla akčního přítele, který si všimnul, že holka potřebuje víc pohybu a hodlá se jí věnovat. A pokud ho vzhled Vaší dcery evokuje k takovému oslovení, tak je třeba vina na Vaší straně, pokud se týká dosavadní výživy, nebo "výchovy" ... a oslovení "koblížek" je docela roztomilé, mohl taky třeba říct buchtička, nebo tak něco ...

hodnocení

4x

Úplně normálně chtěl "prolomit ledy". Tak jej napadlo toto.Nedělejte z toho vědu.

lipanek
hodnocení

3x

Z toho co jste napsala, usuzuji, že je Vaše dcera kulatá v obličeji a možná, že je oplácaná i po těle. Má tedy nadváhu?

Koblížek - je kulatý.

Chodit po horách, aby bylo více pohybu - asi to tak přítel vidí.

Vždy je lepší, když je děcko trochu hubenější - lépe se pak pohybuje, lépe cvičí v hodinách tělesné výchovy.

Vaši dceru neznáme, tak se na ni koukněte jinýma očima, jestli to tak přítel myslel a jestli nemá pravdu.

Napište, jak to je, potom dopíšu dodatek.

doplněno 22.09.19 07:42:

Tyhle věci si i malé děti pamatují velice dobře. Promluvte s ním, aby slovo kobližek již nikdy neopakoval, případně neměl jiné poznámky k postavě, jídlu, oblečení, prože z toho potom může vzniknou anorexie. Děti dnes vyspívají o hodně dříve.

Pokud je sportovec, tak postavu odhadl po svém. Další vedení bude muset být jemné a nenápadné.

Jak se říká, první dojem si uděláte v prvních 2-3 vteřinách a ten bývá správný. I když u dětí buclatost není výjimkou, protože z toho vyrostou.

Přítele bych neodsuzovala, řekl to v dobré víře, ale nedomyslel to. Chlapi to cítí jinak. Co se mezi chlapy přejde, ženské to pitvají. Když ji viděl poprvé, tak to nebylo moc šťastné, ale je docela možné, že jeho férový přístup si děcko oblíbí a právě při tom sportu a výletech.

Nedělejte z toho nic, nezveličujte to, možná, že chtěl být přátelský a tohle z něj vypadlo. Přesně jak Eivlis. Chci být přátelská, milá, něco pochválit a vypadne ze mne konina.

adam9
hodnocení

No není úplně nejštíhlejší, ale nadváhu mít asi nebude.

au1
hodnocení

3x
mne pritelkyne taky rika koblizku, a prijde mi to mile :) jestli v tom hledate nejakou rypavou poznamku k strukture tela vasi dcery, pak neni nic jednodussiho, nez se na to pritele zeptat.
elane

A připadalo by Vám to milé i od úplně cizí ženy/dívky, když Vás vidí poprvé? Jen tak, z ničeho nic: "Ahoj Koblížku"?

Elane, tříletému dítěti?! Úplně klidně oslovím: piškotku, koblížku panenko, princezno. :-D

elane

babko, 1) mluvíme o stejném případu? Tazatelka mluví o 8 leté školačce.

2) A navíc, pokud tak oslovujete "svoje" vnučky či známe holčiny, je to něco jiného, než když přijde nějaký neznámý strejc, co jí chce "vzít" mamku a začne s tím, že jí chce tahat po horách.

lol*
hodnocení

3x

To jsou problemy. Vy mate byt rada ze mu nevadi prijmout dite,ktere neni jeho a ne resit blbosti. Kolik vam je?

kami*
hodnocení

2x
Já bych to vnímala jen, že mluvil tak, jak je zvyklý. Koblížek bych vnímala tak, že je sladká maminčina holčička. Tloušťka by mne vůbec nenapadla, ale maminčin poklad. Běžně tak mohl nazývat někoho ve své širší rodině. Ani mu to nepřijde. Ale klidně mu řekněte, jaké oslovení pro sebe milujete Vy a jaké by se Vám líbilo pro dceru, aby si koblížek nevyložila jednou špatně. Jinak třeba budete koblížek taky

hodnocení

2x

Oslovení koblížek je vhodné pro dospělou ženu plných tvarů, která ale svoje proporce bere jako přednosti. Měla jsem takovou kolegyni, která se tímto něžným oslovováním docela chlubila. Ať už tím Váš přítel myslel cokoli, jako první oslovení dítěte se mu to moc nepovedlo. Koblížek prostě je a bude kulatý.

hodnocení

2x

Mám kamarádku, která "koblížku" říká všem dětem. Je to jedno z roztomilých oslovení, nevidím na tom nic divného. Ale co mě dokáže podráždit jsou muži, kteří ihned vědí, co mám ve svém životě změnit, co je na mě špatné a co bych měla dělat jinak... a kdybych měla děti, týkalo by se to jich také. Ale asi záleží, jak to máte Vy. Možná se znáte dlouho a už jste mluvili o tom, že byste chtěli víc jezdit na výlety...

eivlis*
hodnocení

1x
Těžko říci, ale někdy se děje,že člověku na něčem tak moc záleží, že pak z něj vyjdou úplne kraviny, tedy mě se to občas aspon děje.. -:)Třeba to samé zažil vás přítel a pak mlel takove blbosti.Jen vy ho znáte.. Každopádně je na místě komunikace, ala zeptat se ho, mluvit..

elane
hodnocení

1x

I kdyby Vaše osmiletá dcera opravdu byla "koblížek", takhle jí to dávat najevo je naprosto nevhodné. Je to nejlepší cesta k její anorexii. A to je pak fakt průse.. Místní rádcové asi nikoho takového neznají, ale kdo někoho takového měl ve svém okolí, ví, že může jít o život.

Váš přítel si koleduje o to, aby ho Vaše dcera začala nenávidět. Teda já bych ho za nápad chození po horách v 8 letech určitě nenáviděla. A to dneska běžně ujdu každý měsíc plus mínus 100 km.

Zkuste mu podstrčit nějaké čtení o tom, jak dopadly holčiny, kterým taťka naznačil, že jsou trochu při těle.

I když to možná míní dobře (jak se tu objevuje), tak jizvy v duši, které takovými poznámkami způsobí se hojí dost špatně. Člověk nemůže vypustit z pusy cokoli, co ho napadne. Zejména pokud jde o děti, které ještě spoustu věcí nechápou.

Mně otec říkal mnohem horší věci a anorexii jsem neměla. Říkal mi, že vypadám jako divoké prase nebo pantáta, strejda. A přežila jsem to, ale pravda, s jizvami na duši. Záleží na tom, jakým stylem to taky říká. Tak mu paní tazatelko řekněte, aby jí to neříkal. Pokud to pomůže teda. Moje máma tátovi domlouvala a on to pak dělal potajmu. Ne před ní.

elane

Dcerka totiž z jeho poznámek chápe, že se mu nelíbí a že si jí chce předělat k obrazu svému. A komu by se to líbilo? Mě teda určitě ne. I kdyby to myslel "dobře". (Mimochodem, co to je v tomto případě "dobře"?)

A pokud by se případně narodilo další dítko, pochopila by to holčina tak, že ona není dost dobrá, tak si udělal dítě vlastní. Chudák holka.

Ale může to být začátek a bude se to stupňovat a on to pak bude dělat potají, když máma nebude doma. Bude holku ponižovat a bude mít radost z jejího utrpení jako můj otec. A ještě si ho pak bude honit na záchodě. Může to být sadista zaměřený na děti a dospívající. Říká se tomu pseudopedagogický sadismus.

culdabulda1*

@nikc

- no nesmíte hned brát každého muže jako úchyla ! - jsou mezi nimi i normální - holt taky výsledek kampaně "me too" a psychologických blábolů feministických psycholožek !*ua* - ale ať si klidně maminka žije dál sama se svým "tlouštíčkem" - jen aby toho později nelitovala ...

etana*

sadista:) co lidi nedokážou vymyslet z naprosté blbosti, to je neuvěřitelné

hodnocení

1x

Chování vašeho přítele není vhodné. Nepřísluší mu hodnotit postavu vaší dcerky i kdyby postavou opravdu koblížek připomínala. Je to vaše starost zajistit, aby dítě mělo dostatek pohybu a neměo sklony k obezitě. Některé děvče se pak zasekne, nechce jíst nebo nebo vycházet mezi lidi díky pocitu, že je tlustá. Viděl se s ní prvně a hned začal útočit na její postavu.

72mona3*
hodnocení

0x

Ano, je zvláštní, že nevěděl jak se jmenuje. M.

doplněno 22.09.19 19:01:

"Koblížku" třeba zrovna já říkám svému pejskovi :-D Je to proto, že toto oslovení mazlivé, dobře jde přes jazyk a on je prostě k "sežrání".

Rozpitvávat tímto způsobem oslovení je zvláštní. Kdyby jí řekl "zlatíčko", chtěl by ji pak prodat? Kdyby "myšičko", že má velké zuby? Nebo roznáší nemoci? Vím, že uvádíte kontext s chozením po horách. Jenže my fakt nevíme, jak to bylo ve skutečnosti. Může to být jak varianta první - naznačuje cosi o potřebě pohybu, tak i varianta druhá - už plánuje, jak spolu budete trávit volný čas. Ať už tím bylo myšleno cokoliv, vždy jsme byli národ turistů a já s vděčností mohu poděkovat rodičům za rozbitá kolena z Vysokých Tater:-D Tedy za to, že nás naučili se hýbat na čerstvém vzduchu už jako malé. *dril*

adam9
hodnocení

Přítel věděl jak se jmenuje, ale asi s ní chtěl nějak začít mluvit. Jen to oslovení koblížku bylo dost divné.

jardaa*
hodnocení

0x

Každý jsme nějaký. Neuvádíte, jak vaše dcera vypadá, je "tlustá"? Proč jste se nezeptala, proč to oslovení?
Nemám na něj názor.

ddd
hodnocení

0x

Já si myslím, že přítel neměl použít toto oslovení. A to proto, že 8 letá dívenka bývá už i v tomto věku hodně citlivá a mohla by být z toho smutná, mohlo jí to navodit blbou náladu, že se jí třeba někdo posmívá. Při prvním seznámení měl přítel volit asi jiná slova nebo konverzaci, šlo přece o první kontakt a to se musí člověk hodně snažit, aby si to dítě on jako cizí člověk získal. Mohl třeba říci, že rád chodí na výlety a po horách, to už by vyznělo úplně jinak. Ale možná nemá svoje děti, tak nevěděl jak na to.

culdabulda1*

- no posměšky spolužáků třídnímu "tlouštíkovi" obvykle taky nebývají zrovna citlivé, ne? *smich* - a děti jsou kruté ...

elane

culdo, Posměšky spolužáků jsou určitě nepříjemné, ale posměšky od rodinných příslušníků jsou horší. :(

culdabulda1*

@elane

od rodinných příslušníků bych to zrovna nebrala jako posměšek, ale spíš jako "dobrou radu" - děti jsou dnes vesměs příliš rozmazlovány a adorovány - pak není divu, že se při každé příležitosti "hroutí" anebo jsou agresivní a nepřizpůsobivé pravidlům společenství. Ani jedna alternativa není správná a povede k degeneraci a zániku společnosti. Ale jak myslíte...

ddd

Tady šlo o to, že to byl první kontakt a on si měl díte spíše získat, ne mu hned vlepit, že je koblížek. Když už by bylo mezi nimi přátelství, už je to jiné. A jestli slýchává některé dítě posměšky od ostatních dětí a potom ještě vyslechne poznámku od nějakého cizího fotříka, tak to mu moc nepřidá.

72mona3*

Jo dítě si získat, první kontakt...

Nevím nevím, ale pokud to budeme rozpitvávat, tak co si dítě pomyslí o matce, která ani neřekla svému příteli, jak se její dcera jmenuje? To už je přece vhodnější věta: Ahoj, tak ty jsi Deniska? Maminka mi o tobě vyprávěla...

Ale takové psychologické rozbory (je to sadista!) nejsou na místě. M.

baba1
hodnocení

0x

Měla jsem přítele co ke mě chodil. Mám i 3 vnučky, jedna ta moje nejmilejší a nejhodnější když dospívala, byla taková oplácaná ale nikdy jsem jí to nějak nevyčítala, ono stačilo, že děti občas prohodí nějakou poznámku známe to. Mimichodem už z toho vyrostla. Ale tehdy můj přítel několikrát naznačil, že je tlustá, pořád si jí prohlížel a okukoval, že by potřebovala víc pohybu, málo jíst a kdesi cosi. Přitom z ní nemohl spustit oči. Mě to vadilo a vnučka řekla, že ho nemá ráda, že se jí nelíbí aby k nám už nechodil. Tak jsem ho přestala zvát a konec.

asd1
hodnocení

0x

Tipnul bych, že dcera bude oplácanější a přítel se jí chce věnovat a vést jí k pohybu aby z ní nevyrostla sádlová koule...

elane

No pokud takhle nešikovně mamčin přítel navazuje kontakt s její dcerou, hned když jí vidí poprvé, tak tipuju, že za pár měsíců tady bude dotaz: "Co mám dělat, dcera mé přítelkyně mě nesnáší, i když to s ní myslím dobře."

I když někdo něco myslí dobře, neměl by se chovat jako SLON V PORCELÁNU.

Dosáhne totiž pravý opak. :(

hodnocení

0x

Nějak nechápu, co je na tom hrozného? Já říkám vnoučatům sluníčko, beruško,kočičko a mnoho dalších pojmenování,jen když jim řeknu Beníku-to mám pejska- tak se smějí, že jsem se spletla že nejsou pes. Možná, kdyby jí řekl buclíku, buchtičko apod. bylo by to třeba na hraně, nad tím bych se zamyslela. A navíc chodit na výlety po horách je přece fajn, dřív a hlavně jako děti jsme s našimi hodně chodili, dnes mi to už zdravotní stav nedovolí. Tenkrát jsme měli malý lihový vařič a dělali jsme si přestávky,to nám nebylo ani 5 roků, mamka uvařila čaj, taťka nás a okolí vyfotil a šlo se dál. Pokud máte přítele ráda, určitě bych ho neodsuzovala , snažila bych se, aby měli s dcerkou dobrý vztah, ale pokud přítele znáte krátce, byla bych obezřetná. Máte pusu, tak příteli řekněte, co vám vadí a s dcerkou bych to moc nerozebírala.

fsb
hodnocení

0x

Jestli to měl být posměšek, tak bych to netrpěla. Postava vaší dcery není jeho věc. Neměl by tak malému dítěti cpát do hlavy představu, že je tlustá, není její rodič, není její nic, nemá na to morální právo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]