Zdravím, jak bych měl oslovit dívku, do které jsem zamilován? Co jsem ale slyšel je, že se ji líbí zřejmě jiný kluk. Možná je to pravda, možná, že ne. Dokonce se ho ptala, jestli by ji doprovodil na svatbu svých rodičů. Nebo se mám pokusit ji nechat? Je mi 15 let. doplněno 21.09.19 20:54: Ještě mě napadlo, bylo by rozumné se zeptat toho kluka mezi námi dvěma, zda-li s ní má vztah?
Jestli se jí líbí někdo jiný, nevidím tam žádnou šanci.
Ale pokud ji oslovit, pak srozumitelně. Jak by se asi dívka vnutila na svatbu jeho rodičů? Myslím, že jste mínil svatbu jejích rodičů, kam ho takto "nenápadně" chtěla pozvat.
(Přivlastňovacím zájmenem "svůj" se přivlastňuje podmětu.)
walt
Děkuji za radu, a ano, myslel jsem na svatbu rodičů dívky.
Pokud dívka zve kluka na svatbu svých rodičů, zřejmě jim ho chce představit. To ovšem znamená, že je to zřejmě už poměrně vážná známost, takže o Vás asi zájem mít nebude. Ale zkusit to můžete, nic víc, než že Vás pošle do háje se Vám nestane .
Chlapi jsou přece dobyvatelé. Vždyť jí můžete oslovit, ona vám přece neříkala, že má známost, to vy vlastně jako nevíte. Jenom bokem jste se něco dozvěděl. Třeba jí jenom doprovodil a nic více mezi nimi není. Ale to vy taky nevíte. Tak to zkuste, oslovte ji nějak šikovně, zkuste zapůsobit. Vy už na něco přijdete. Jestli to necháte, budete na ni pořád myslet. Ale taky buďte dopředu obrněný na to, co vám případně odpoví. Třeba to nakonec bude dobrý.
Taky jsem pro to, aby se city dávaly najevo. Jen pro mne bylo v 15 letech důležité jak. Například věta Moc Tě miluju, by mne vyděsila. Zatímco Moc Ti to dneska sluší, nebo Moc se mi líbíš, by mne asi neděsila. Nabídka přátelství, mne těšila vždycky. Ale každý to vnímá jinak.
kami*
Neptala bych se toho kamaráda, protože on nemusí vědět, co opravdu cítí ona, nemusí to vidět správně. Může říct jen své pocity. A to, co k ní cítím já, má být skryté jen pro ni. Nikdo jiný to vědět nemusí
walt
Děkuji. Stejně se ho ale zeptám. Jsme dobří přátelé, možná mi to řekne. Ale v případě, že se zeptá on mě, nějak z toho vycouvám.
toho kamaráda se na nic neptej a radši o ní s nikým (moc) nemluv. Jestli se ta dívka dozví (a dozví se to!), že ses na ni někoho vyptával, nebudeš mít šanci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.